Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö, Övergripande

Inspireras till en hållbar trädgård i digital miljö

Miljö- och byggnadsnämnden i Lomma kommun har i samarbete med testbädden Grobruket i Alnarp arbetat med projektet ”Hållbar trädgård och utemiljö i Lomma kommun”. Projektet har resulterat i en digital trädgård som samlar tips för att göra din trädgård mer hållbar. Detta sker i en virtuell 3D-miljö för att ge informationen ett tydligt sammanhang för var den ska komma till användning – i den egna trädgården.

Användandet av virtuella miljöer för att förmedla information kopplad till fysisk miljö är ett spännande utvecklingsområde för kommunen. Axel Lundgren, projektansvarig för ”Hållbar trädgård och utemiljö i Lomma kommun” har tillsammans med samhällsbyggnadsförvaltningen tagit fram den digitala trädgården.

Axel Lundgren, projektansvarig

Axel Lundgren

Projektet är det enda i sitt slag vilket innebär stora möjligheter och utvecklingspotential för att i framtiden kunna jobba vidare och förbättra verktyget ytterligare, exempelvis med information kring materialval i samband med nybyggnation eller renovering av byggnader. Lanseringen är ett första nyfiket steg där vi utforskar nya vägar att inspirera kommunens invånare till att gynna hållbarhet på ett innovativt och pedagogiskt sätt, säger Axel Lundgren.

Vad är en hållbar trädgård?

Idag finns en stor del av gröna upplevelsevärden, biologisk mångfald och ekosystemtjänster kopplade till trädgårdar och parkmiljöer. Delvis beror detta på att de ofta tillåts bli äldre än många av landskapets bruksmiljöer. Genom att planera sin trädgård på vissa sätt kan man göra stor skillnad för att bidra till samhällets hållbarhet. Här ger vi tips på hur detta kan ske.

3D-visualisering av en kompost

I den digitala trädgården får du bland annat veta vad kompostering gör för en hållbar trädgård och utemiljö.

Vill du veta mer?

Kontakta Helena Björn, miljöstrategiskt ansvarig på helena.bjorn@lomma.se eller Johan Persson, biträdande avdelningschef, miljö- och byggavdelningen på johan.persson@lomma.se

Klicka här för att ta dig till den digitala trädgården: lomma.se/digitalträdgård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka här för att läsa mer om projektet ”Hållbar trädgård och utemiljö i Lomma kommun”: lomma.se/hållbarträdgård

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Johan Persson

Navigera vidare

Arkiv