Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö, Övergripande

Välbesökt premiär för nya Långa bryggan

I lördags, den 11 februari, samlades runt 250 personer för att vara med vid smygpremiären för nya Långa bryggan i Bjärred. Vädret bjöd på friska vindar och strålande sol och besökarna njöt av värmande kaffe och välsmakande snittar från restaurang Bjerred Saltsjöbad.

Föreningen Bjerred Saltsjöbads ordförande Hans Eyrich och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Charlott Enocson klipper bandet till nya Långa bryggan, tillsammans med teknik- och fastighetschef Mattias Persson.

Föreningen Bjerred Saltsjöbads ordförande Hans Eyrich och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Charlott Enocson klipper bandet till nya Långa bryggan, tillsammans med teknik- och fastighetschef Mattias Persson.

Byggnationen av en ny Långa bryggan inleddes i februari 2022, då den gamla bryggan från 1991 behövde ersättas. Ett år senare klippte vi bandet och kallbadare, kommuninvånare och andra besökare tog sina premiärpromenader på nya bryggan. Det ceremoniella blågula bandet klipptes av föreningen Bjerred Saltsjöbads ordförande Hans Eyrich, tillsammans med samhällsbyggnadsnämndens ordförande Charlott Enocson.

”Vi gav samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att ersätta den gamla bryggan med något nytt, som bättre skulle möta våra besökares behov och motstå prövningar från klimat, väder och vind. Det vi nu får är inte bara en mer robust och bredare brygga utan en plats för upplevelser. Med ett stort soldäck och fler sittplatser kan våra medborgare njuta av solen och havet året runt vid ett av kommunens mest kända landmärken.” säger Charlott Enocson.

Besökare tar premiärpromenad på nya Långa bryggan

Tipspromenad

Dagen till ära hade besökarna chansen att vinna en badhandduk, genom att gå tipspromenad med Långa bryggan-tema. Där avhandlades bland annat antalet skruv som använts i bygget, och den nya bryggans längd. Vinnare kommer kontaktas senare i veckan. Då publiceras även rätt svar på lomma.se.

Tack och hej, gamla bryggan!

Det återstår en del arbete innan projektet är helt färdigt, bland annat att koppla ihop den nya bryggan med den delen där kallbadhuset och restaurang Bjerred Saltsjöbad finns. Vi vill också passa på att tacka den gamla bryggan för lång och trogen tjänst nu när rivningsarbetet påbörjas.

Läs mer om byggnationen av nya Långa bryggan här: Långa bryggan - Lomma kommun Länk till annan webbplats.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Carolina Ilestam

Navigera vidare

Arkiv