Datum: | Nyheter: Kommun & politik

Vid en kris får du information vid våra trygghetspunkter

Karta med två punkter markerade med röda stora prickar.

Våra trygghetspunkter finns vid församlingshemmet på Skolgatan 4 i Lomma och vid församlingshemmet på Öresundsvägen 9 (Bergakyrkan) i Bjärred.

I Lomma kommun finns två trygghetspunkter. Detta är platser som aktiveras vid extraordinära händelser, till exempel omfattande strömavbrott eller en större kris som påverkar kommunen.

I vinter finns det en risk att elnätet kommer att stängas av. Detta eftersom det kan bli brist på energi. Mest troligt är att det blir korta elavbrott. Samtidigt är det bra att vara förberedd ifall det blir längre avbrott.

Det viktigaste är då att ha tillgång till vatten, mat och värme och att kunna få information från myndigheter. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, tipsar om bra saker att ha hemma Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vid ett längre elavbrott kommer du att kunna få viktig information via Lomma kommuns trygghetspunkter. I Lomma kommun finns två trygghetspunkter:

  • Församlingshemmet på Öresundsvägen 9 i Bjärred (Bergakyrkan)
  • Församlingshemmet på Skolgatan 4 i Lomma

Trygghetspunkterna kan aktiveras vid höjd beredskap eller större samhällskriser, till exempel omfattande strömavbrott. Dessa platser kommer vid behov bemannas med personal dygnet runt för att kunna ge information om det aktuella läget. Här kommer man även att kunna nå 112 om mobilnätet inte skulle fungera.

Vi informerar via lomma.se, sociala medier samt radio P4 när dessa trygghetspunkter öppnas upp.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anders Åkesson

Navigera vidare

Arkiv