Datum: | Nyheter: Övergripande

Långa bryggan får utmärkelsen Blå Flagg

Blå Flagg på en flaggstång

Långa bryggan i Bjärred har blivit utsedd till en av landets bästa badplatser.

Långa bryggan i Bjärred har fått utmärkelsen Blå Flagg och är därmed en av Sveriges bästa badplatser. Utmärkelsen Blå Flagg innebär att vattenkvaliteten, säkerheten, servicen, miljöutbildningen och informationen vid platsen är bra.

Det är en jury som beslutar om vilka stränder och hamnar som godkänns. Varje år görs kontrollbesök på alla anläggningarna för att se till att kriterierna efterföljs, om en anläggning inte uppfyller kriterierna måste flaggan halas och informera om orsaken till detta på sin informationstavla.

Vad är Blå Flagg?

Blå Flagg är en internationell utmärkelse för stränder och fribåtshamnar och finns i 48 länder. För att få utmärkelsen krävs det att man uppfyller ett antal kriterier inom områdena vattenkvalitet, säkerhet och service, miljöutbildning samt information.

Mer information om Blå Flagg Länk till annan webbplats.


Tänk på

Under sommaren kommer fortsatt att vara begränsad framkomlighet vid området vid Långa bryggan i Bjärred. Del av parkeringen vid Bjärreds saltsjöbad är avstängd och vi hänvisar besökare till stranden och Långa bryggan att i första hand gå och cykla eller att parkera sin bil på badparkeringen längs Carl Olssons väg.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Katarina Löveborn

Navigera vidare

Arkiv