Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Möjligheter till spontanidrott lyfts fram

Person simmar i öppet vatten i orange simdräkt mot en orange boj.

Vid T-bryggan i Lomma kan du simträna i öppet vatten mellan ett antal olika bojar i vattnet.

Lomma kommun vill lyfta fram spontanidrotten i den långsiktiga samhällsplaneringen. Därför har nu en ”spontanidrottsplan” med fokus på utemiljö tagits fram, ett dokument som ska stärka detta arbete.

Att skapa förutsättningar för spontanidrott är viktigt för att alla ska få möjlighet att på ett enkelt sätt idrotta och röra på sig. Lomma kommun har tidigare tagit fram en broschyr Pdf, 2.2 MB., där vi listar möjligheter till spontanidrott i kommunen. Det senaste tillskottet är aktivitetsbanan som finns runt motionsslingan i Löddesnäsparken i Bjärred. Banan består av tolv skyltar med övningar som är anpassade till både barn och vuxna.

Nu har även ett dokument tagits fram, som pekar ut riktningen i arbetet med att främja spontanidrotten. Kultur- och fritidsnämnden beslutade den 9 maj att anta denna spontanidrottsplan, ett beslut som vinner laga kraft den 6 juni.

Redan nu kan du ta del av planen här Pdf, 715.4 kB..

En effekt av planen är att vi startar en samverkansgrupp som består av tjänstepersoner från samhällsbyggnadsförvaltningen, kultur och fritid och skolan. Gruppen ska diskutera hur spontanidrotten ska komma in i samhällsplaneringen på kort och lång sikt och bland annat utreda vilka behov allmänhet och föreningar har.

Spontanidrottsplanen kommer uppdateras vid utökning av kommunens spontanidrott.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Navigera vidare

Arkiv