Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra

Samarbete ska ge inspiration till ökad rörlighet

Stödassistent Lotta Herre och deltagare Emil Ohlin lämnade över tavlorna vid kommunfullmäktiges sammanträde den 2 december. Kommunfullmäktiges ordförande Anders Berngarn syns i bakgrunden med tavlorna.

Stödassistent Lotta Herre och deltagare Emil Ohlin lämnade över tavlorna vid kommunfullmäktiges sammanträde den 2 december. Kommunfullmäktiges ordförande Anders Berngarn syns i bakgrunden med tavlorna.

I ett samarbete har LSS-verksamheten och samhällsbyggnadsförvaltningen tagit fram så kallade Walk and talk-tavlor, med exempel på kortare promenadsträckor. Dessa tavlor ska inspirera både medarbetare och besökare att röra sig mera.

Lomma kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och ett promenadmöte ger både frisk luft och motion. Under året som gått har medarbetare och deltagare på LSS-verksamheten tillsammans med kartingenjörer på samhällsbyggnadsförvaltningen arbetat fram två så kallade Walk and talk-tavlor som ska inspirera medarbetare, brukare och besökare till kortare promenader.

Den ena tavlan pekar ut promenadvänliga och tillgängliga slingor i Lomma, medan den andra tavlan siktar in sig på promenadstråk i Bjärred. Med hjälp av en QR-kod kan man också komma till en digital version av kartan med mer information om platserna som finns längs stråken.

Under våren har deltagare från daglig verksamhet valt ut och gått slingor i kommunen, märkt ut vägarna på en karta, mätt steg och undersökt om det finns något att göra eller se på vägen och inte minst säkerställt hur tillgängligheten är. Alla har haft olika ansvarsområden att undersöka. Dessa förslag på slingor skickades sedan vidare till kartingenjörer som i sin tur omvandlade förslagen till digitala slingor på en interaktiv karta.

Vi är väldigt glada för denna process och slutliga produkt. Walk and talk-tavlorna är ett gott exempel på hur bra det kan bli när man arbetar tillsammans, över och mellan verksamhetsområden och kompetenser. Nu hoppas vi att tipsen på promenadstråken och tavlorna kan glädja många, inte minst i dessa pandemitider, säger avdelningschef för funktionsstöd Filippa Swanstein.

Officiell överlämning

Tavlorna överlämnades till kommunfullmäktiges ordförande Anders Berngarn i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 2 december, av stödassistent Lotta Herre och Emil Ohlin som är en av de deltagare som varit med och tagit fram promenadstråk och tillgänglighetssäkrat sträckorna.

Det har varit mycket uppskattat och meningsfull arbete för alla våra deltagare på daglig verksamhet, berättar Lotta Herre, och säger vidare;

Vi uppskattade att vi fick vara med och överlämna dessa tavlor och tycker att resultatet blev väldigt bra. Vi tycker att det är kul att vi får vara delaktiga genom vårt arbete i kommunen och hoppas att dessa tavlor ska vara till glädje för alla.

Vill även du ta ett titt på promenadstråken? Besök då lomma.se/walk&talk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Filippa Swanstein

Navigera vidare

Arkiv