Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Lomma bästa skolkommun i Skåne

Elev sitter med penna och skrivbok vid sin skolbänk.

Lomma kommun hamnar på plats 12 av landets 290 kommuner i Lärarförbundets årliga mätning av bästa skolkommun. Det är en placering bättre jämfört med förra året.

Det här innebär att Lomma kommun är den kommun i Skåne som Lärarförbundet raknar högst. Som jämförelse placerar sig grannkommunerna Lund (90), Staffanstorp (105), Kävlinge (129), Malmö (181) och Burlöv (269) lägre.

Det är glädjande att Lomma kommun förbättrar placeringen jämfört med förra året. Särskilt våra meritvärden och den höga andelen behöriga lärare är ett kvitto på en långsiktigt och målmedvetet arbete, säger Fredrik Axelsson, ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Undersökningen bygger på av Lärarförbundet tio utvalda kriterier, bland annat genomsnittligt meritvärde för åk 9, lärarbehörighet och resurstilldelning.

Som nyanställd i Lomma kommun känns det väldigt roligt att få leda en skolverksamhet av mycket god kvalitet som jag bedömer har möjliggjorts av stabila planeringsförutsättningar för personal och ledare, säger Roberto Citterio, nytillträdd förvaltningschef.

Övertorneå toppar rankingen före Vadstena och Älvsbyn.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Roberto Citterio

Navigera vidare

Arkiv