Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Årets kulturstipendiater utsedda

Adam Lorentzi och Freja Pennsäter.

Adam Lorentzi och Freja Pennsäter tilldelas Lomma kommuns kulturstipendium 2021. Pristagarna får dela på 30 000 kronor och kommer att uppmärksammas på Kulturskolans julkonsert i Lomma kyrka den 5 december.

Kultur- och fritidsnämnden delar årligen ut ett eller flera stipendier på kulturområdet. Stipendiet kan tilldelas personer eller grupper med särskild anknytning till Lomma kommun. Kultur- och fritidsnämnden beslutade på sitt sammanträde den 25 oktober att utse Adam Lorentzi och Freja Pennsäter till 2021 års stipendiater . 

Adam Lorentzi

Adam är 19 år gammal och har spelat cello och trummor på kulturskolan i Lomma kommun sedan sju års ålder. Därefter tog han steget Malmö latinskola med inriktning musik och har nu uppnått ett stort delmål – jazzlinjen på Skurups folkhögskola – ett steg på vägen att uppnå sin dröm: att bli professionell jazztrumslagare.

Adam tilldelas 2021 års kulturstipendium av Kultur- och fritidsnämnden i Lomma kommun. Stipendiet kommer att användas för att finansiera fortsatta studier.

Freja Pennsäter

Freja är 21 år gammal och har ägnat sig åt dans, teater och musik sedan unga år. Hon har bland annat gått hos ABF i Lomma och uppträtt på Goodnight Sun. Freja har också undervisat barn i teater och körsång hos ABF och stått på scen hos Nöjesteatern, Malmö opera och Lunds stadsteater. Efter tre år på Malmö latinskolan började Freja på Balettakademin i Göteborg, där hon nu gör sitt tredje och sista år.

Freja tilldelas 2021 års kulturstipendium av Kultur- och fritidsnämnden i Lomma kommun. Stipendiet kommer att användas för att finansiera fortsatta studier.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Nordahn Larsson

Navigera vidare

Arkiv