Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Kommun & politik

Utbildningsminister Anna Ekström på besök för att prata skolfrågor

Per Bengtsson, Anna Ekström och Robert Wenglén utanför kommunhuset i Lomma.

Torsdagen den 14 oktober välkomnades utbildningsminister Anna Ekström (S) till Lomma kommun. Här träffade hon oppositionsråd Per Bengtsson (S) och kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén (M) för att få insyn i kommunens skolpolitik.

Anna Ekström har spenderat veckan i Malmö för att delta i det internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism som arrangerades av regeringen.

Under sitt besök i Skåne var även ett besök inplanerat för att träffa partikollegan Per Bengtsson och kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén. Utbildningsministern var bland annat intresserad av att veta mer om det uppmärksammade kvalitetsarbetet i kommunens skolor och den politiska ledningens syn på friskolor.

– Det har varit ett väldigt trevligt besök i Lomma kommun och vi har haft intressanta diskussioner kring skolan. Vi hade olika argument, men kom fram till samma slutsatser, berättade Anna Ekström.

– Vi hade ett bra samtal om orättvisorna i skolsystemet, kommenterade Per Bengtsson.

– Jag är väldigt glad för att utbildningsministern kom och att hon förstår vårt kommunala perspektiv, konstaterade Robert Wenglén.

Anna Ekström, Robert Wenglén och Per Bengtsson.

Utbildningsminister Anna Ekström tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén och oppositionsråd Per Bengtsson.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Elin Westerberg

Navigera vidare

Arkiv