Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Nu finns elevernas konst på våra elskåp

Konstverk på elskåp i form av trädrötter under markytan.

I slutet av förra veckan sattes tolv konstverk upp på elskåp och lyktstolpar i närheten av Strandskolan i Lomma. Det är två grupper på Lomma Kulturskolas Skapande verkstad som ligger bakom konstverken.

Konstverken finns längs tre stråk som går mot Strandskolan, längs vägar som många elever går eller cyklar på för att ta sig till skolan. Stråken har fått tema hälsa, säkerhet och miljö och varje stråk har fått en bild på ett elskåp och tre bilder på lyktstolpar.

Eleverna har arbetat med figurerna i en skapande process på olika sätt och med olika material för att till sist komma fram till den slutgiltiga bilden. De har arbetat med detta under sin grupptid på Skapande verkstad, som håller till på Vinstorpskolan.

Det är alltid stimulerande att få arbeta med verklighetsbaserade projekt och det är viktigt att det inte bara är vuxna som skapar, att barns verk och skapande också får synas och får vara en del av det offentliga Lomma kommun, säger Marie Jönsson på Kulturskolan.

En del av processen kommer man att kunna följa i en liten film som kommer ligga som en QR-kod på elskåpen. Dessa kommer att sättas upp nu i veckan inför kulturfesten den 16 oktober.

Följ processen på lomma.se/konstpaelskap

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Åsa Cornander

Navigera vidare

Arkiv