Datum: | Nyheter: Jobb och företagande, Kommun & politik

Årets företagare hyllades

Årets pristagare: Fr. v: Iréne Toreheim, I TOREHEIM, Meisere Tarik Jamil, Audionomservice Lomma, Anders Tegenrot, Hälsomedicinskt Center, Thomas Karlsson, Massage på Väg, Lina Hall, Brohuspark, Niclas Mörck Lundius och Niklas Hjelm, Grohuset.

Årets pristagare: Fr. v: Iréne Toreheim, I TOREHEIM, Meisere Tarik Jamil, Audionomservice Lomma, Anders Tegenrot, Hälsomedicinskt Center, Thomas Karlsson, Massage på Väg, Lina Hall, Brohuspark, Niclas Mörck Lundius och Niklas Hjelm, Grohuset.

Anders Tegenrot, VD på Hälsomedicinskt Center, blev under torsdagen den 26 augusti prisad som Årets Företagare i Lomma kommun. Även utmärkelserna Årets Unga företagare, Årets Hållbarhetspris, Årets Servicepris och Årets Nyföretagare samt ett gesällbrev delades ut till stolta mottagare denna dag.

Torsdagen den 26 augusti anordnades en näringslivslunch på Bjärreds Station, för att hylla lokala företagare i kommunen. Efter inledningstal av kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén, började själva prisutdelningen.

Årets företagare

Till Årets företagare i Lomma kommun utsågs Anders Tegenrot, VD för Hälsomedicinskt Center, med motiveringen: "Anders lever sin vison för Hälsomedicinskt Center med fyra mottagningar (Hjärup, Lomma, Landskrona och Staffanstorp). Här erbjuds en högkvalitativ primärvård med gott rykte och som verkar för att invånarna över tid har en hållbar hälsa." Företaget fokuserar på fysioterapeutiska, medicinska, psykologiska behandlingar för att skapa långsiktigt hållbara vanor och beteenden hos sina patienter. Hälsomedicinskt Center grundades 2008 och har sedan dess utökats.

– Jag är oerhört stolt över hela vårt team. Att jag står här är ett kvitto på allas vår ansträngning. Att det är någon som ser och uppmärksammar det vi gör är jättehärligt, inte minst i dessa pandemitider, sade en rörd mottagare.

Priset delades ut av Företagarna Öresund och Lomma Företagsgrupp.

Årets Unga företagare

Meisere Tarik Jamil, på Audionomservice Lomma, utsågs till Årets Unga Företagare.

Motivering: "Meisere Tarik Jamil präglas av sin omtanke för sina patienter och drivs av att ge dem förbättrad livskvalitet. Meisere Tarik Jamil arbetar även förebyggande med att sprida kunskap om hörsel."

Priset till Årets Unga företagare i Lomma kommun delas ut varje år av Företagarna Öresund och Lomma Företagsgrupp.

Årets Hållbara Företagare

Tillsammans med Företagarna Öresund delade Swedbank ut en check på 10 000 kr till årets mottagare av Årets Hållbara företagare; Niklas Hjelm och Niclas Mörck Lundius på grohuset, en del av Alnarp Foodtech.

Motivering: "Årets vinnare arbetar aktivt för att lära ut, bjuda in och involvera fler i en hållbar livstil med fokus att hitta lösningar på framtidens matförsörjning. Priset går till ett företag som på ett mycket konkret sätt visar på hur hållbarhet växer fram när kunskap om vår hälsa och vår miljö kombineras. Med inspiration och handlingskraft bjuder företaget in till nytänkande och konkreta aktiviteter, allt paketerat i ett strategiskt helhetstänk som passar utmärkt för samarbeten och framtida innovationer."

Årets Servicepris

Lina Hall på Brohuspark mottog Årets Servicepris, som delas ut av Lomma Företagsgrupp.

Motivering: "Lina Hall har genom sitt positiva och lösningsorienterade sätt blivit en värdefull ambassadör för Lomma kommun. Med Brohus Bed & Breakfast har Lomma placerats på kartan för en vidare krets i regionen."

Årets Nyföretagare

Priset till Årets Nyföretagare delas ut av NyföretagarCentrum Öresund. Mottagare är i år Iréne Toreheim, med varumärket "I TOREHEIM" (Yoga).

Motivering: "Genom sitt eget yogamärke I TOREHEIM har Iréne skapat ett varumärke som hela familjen kan samlas kring och som framhäver de olika behoven i detaljer och funktion. Kvalitet, passform och material är noga genomtänkt och bidrar till ett hållbarhetstänk över tid. Med stort mod och passion har Iréne gjort en resa till förändring och balans i livet."

Gesällbrev

Under ceremonin delade Företagarna Öresund även ut ett gesällbrev från Sveriges Hantverksråd till Thomas Karlsson, Massage på Väg.

Se filmen om Årets företagare 2021 med alla pristagare:

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Elin Westerberg

Navigera vidare

Arkiv