Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Omsorg & hjälp, Uppleva & göra

Skolskeppet + Centralen = nytt samarbete

Familj som kramar i solsken. Bild: Maskot

Ett samarbete mellan fritidsgården Centralen och avdelningen för funktionsstöd, Skolskeppet, ska ge ungdomar med funktionsvariation större aktivitetsutbud under kvällstid.

Fritidsgården Centralen i Lomma kommer till hösten att anordna månatliga aktivitetskvällar för ungdomar i åldern 13–20 år med funktionsvariation, som är inskrivna på LSS-verksamhet eller särskola. (LSS=Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade.) 

Inför starten av dessa kvällar har ungdomar från Skolskeppet fått förbereda sig och lära känna personalen på Centralen genom exempelvis studiebesök. Skolskeppet är tillsyns- och fritidsverksamhet för barn och unga med funktionsvariation i Lomma kommun, som behöver en meningsfull sysselsättning på fritiden.

De kommande aktivitetskvällarna har tagits emot med glädje av både ungdomarna och deras föräldrar då det inte har funnits något liknande arrangemang hittills i kommunen. Det är mycket välkommet och ett positivt steg när det gäller att inkludera ungdomarna mer.

Vi på Skolskeppet är glada för det nya samarbetet med Centralens personal. Vi hoppas kunna inspirera varandra sinsemellan med kunskap, förhållningssätt, idéer och aktiviteter samtidigt som vi stärker ungdomarna, säger Sandra Eriksson Karlman, samordnande stödpedagog.

Första fritidskvällen på Centralen äger rum onsdag 1 september och då väntar en kväll med dans, volleyboll, kortspel och konsthörna. Längre fram kan träffarna komma att utvecklas till olika temakvällar enligt ungdomarnas önskemål och behov.

Vi ser fram emot att träffa ungdomarna och vill passa på att hälsa dem alla välkomna redan nu, säger Pia Alexius, områdeschef för Centralen.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Filippa Swanstein

Navigera vidare

Arkiv