Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Uppleva & göra

Ny skejtramp på plats i Lomma

Översiktsbild över skejtrampen som är belägen i ena änden av en idrottshall. Skejtboardar pryder väggen bakom rampen som är ett par meter hög.

Rampen finns i ena änden av hallen.

Skejtrampen på fritidsgården Centralen har byggts om. Den nya är bättre anpassad även för nybörjare men innehåller fortfarande avancerade partier.

Skejtrampen på Centralen har byggts om, efter en förfrågan från skejtgruppen som består av ungdomar i åldern 13–18 år. Den tidigare rampen var inte anpassad så bra för nybörjare. Detta ville gruppen ändra på så att alla 10–18 år enklare skulle kunna lära sig att åka skejtboard. Samtidigt ville gruppen att rampen skulle ha utmanande partier för de som vill ha lite mer avancerat.

Fritidsgården tog kontakt med Bryggeriet från Malmö, som tog fram en ritning på en ny ramp i samarbete med ungdomarna. Tanken var att ungdomarna även skulle vara delaktiga i byggandet men på grund av rådande omständigheter kring pandemin utfördes byggandet av rampen enbart av Bryggeriet.

Den gamla rampen var över 15 år gammal och den nya rampen har byggts på samma plats där den gamla rampen stod.

Vi har under de senare åren sett ett uppsving och ökat intresse för skejt och kickbike åkande här i Lomma kommun, säger Christian Wieselgren, fritidsassistent på Centralen.

Rampen kommer att användas för Centralens verksamheter på eftermiddagarna för de yngre eleverna och på kvällarna för de äldre ungdomarna. Under normala förutsättningar så har alla besökare 10–18 år tillgång till rampen någon gång under veckan.

Rampen sedd från ovan.

Rampen sedd från ovan.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Navigera vidare

Arkiv