Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Hjälp för unga med drog- eller alkoholproblem

Närbild händer och fötter

Kommuninvånare som ännu inte har fyllt 24 år och som har problem med alkohol och droger kan få information, rådgivning och behandling på Mariamottagningen i Lund.

Socialförvaltningen har nu slutit avtal med Mariamottagningen mellersta Skåne om att kommuninvånarna i Lomma kommun har tillgång till den service som mottagningen tillhandahåller.

Från och med 1 januari i år kan kommuninvånare som ännu inte har fyllt 24 år och som har problem med alkohol och droger få information, rådgivning och behandling. På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterska, kurator och socionom. För att komma till mottagningen ring 046-17 40 99.

Hit kan även närstående till någon under 24 år som har ett missbruk eller beroende komma för att få stöd.

Fakta Mariamottagning mellersta Skåne

Mariamottagning mellersta Skåne är till för unga under 24 år med problem med alkohol eller andra droger. Mottagningen vänder sig även till den unges föräldrar och närstående.

Hos oss kan du få kostnadsfri information, rådgivning och behandling. Mottagningen har en bred kompetens med allt från specialistläkare till kurator. För att lättast komma till oss ringer du till mottagningen eller kom på vår drop-in en gång i veckan! All kontakt med oss är frivillig.

Mariamottagningen Mellersta Skåne ligger i Lund och är till för dig som bor i följande kommuner: Lund, Lomma, Kävlinge, Burlöv, Eslöv, Hörby och Höör.

Öppettider

Måndag 8.00-16.30
Tisdag 8.00-18.00, drop in för rådgivning 16.00-18.00.
Onsdag 8.00-16.30
Torsdag 8.00-16.30
Fredag 8.00-15.00

Alla dagar har vi stängt för lunch kl 12.00-13.00

Kontakt

Telefon: 046-17 40 99

Besöksadress: Tunavägen 39 L (Sparta) i Lund

Vi som möter dig

På Mariamottagningen arbetar kurator, socionomer, sjuksköterska, specialistläkare, medicinsk sekreterare och en samordnare. Personalen har sin tillhörighet inom både kommun och Psykiatri Skåne.

Mottagningen är ett samarbete mellan Region Skåne och kommunerna i mellersta Skåne (Lomma, Lund, Kävlinge, Burlöv, Eslöv, Hörby och Höör).

Läs mer om Mariamottagningen på Psykiatri Skåne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Felicia Mellgren

Navigera vidare

Arkiv