Datum: | Nyheter: Kommun & politik

Stort grattis Årets företagare i Lomma kommun!

Peter Grundström och Torben Roesgård Brink på Grundströms AB är Årets företagare i Lomma kommun. Det står klart sedan det lokala näringslivet hyllats på Alnarpsgården den 17 april. Samtidigt utsågs Ruben Forsmark till Årets unga företagare och Lisa Heiberg till Årets hållbara Företagare.

Årets företagare uppmärksammades på Alnarpsgården under Företagarna Öresunds arrangemang. För första gången delades utmärkelser ut till pristagare i fyra kommuner vid samma tillfälle – Lomma, Burlöv, Kävlinge och Staffanstorp.

Årets företagare

Utmärkelsen Årets företagare i Lomma kommun gick till Peter Grundström och Torben Roesgård Brink på Grundströms AB. Företaget producerar, lagerhåller och säljer helhetslösningar för ventilationsbranschen. Det är bland annat högkvalitativa ventilationskanaler, specialdetaljer och tekniska produkter inom både brandventilation, komfort- och industriventilation.

Peter Grundström leder Grundströms AB sedan snart 15 år tillbaka.

Det känns jättebra, det var väldigt oväntat. Vi har kämpat på i 15 år och hittat en bra modell som fungerar för oss, säger Peter Grundström.

Torben Roesgård Brink fyller i.

Det är alltid riktigt fint att få ett erkännande av kommunen och näringslivet. De anställda kan känna stolthet över att jobba i ett bolag som har blivit uppmärksammat på det här sättet.

Baserat på stor efterfrågan och för att komma närmare sina kunder har företaget expanderat och även etablerat sig i Stockholm.

Delar av motiveringen till utmärkelsen:

Företaget ligger i framkant när det kommer till produktutveckling som sker i nära samarbete med konsulter och installatörer. Den ekonomiska utvecklingen är synnerligen stabil och visar löpande på ökad lönsamhet.

Utmärkelsen utsågs av Företagarna Öresund och delades ut av kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén.

Årets unga företagare

Utmärkelsen gick till Ruben Forsmark på Maritim Charter Öresund AB. Företaget erbjuder charterupplevelser i Höje å via Lommaflotten. År 2020 tog Ruben, som varit delaktig i verksamheten sedan 2016, över ägandet med ambitionen att utveckla konceptet vidare.

Det känns jättekul och hedrande att få utmärkelsen, både för mig och våra säsongsarbetare, säger Ruben Forsmark.

Delar av motiveringen till utmärkelsen:

Hårt arbete, nätverk, marknadsföring och i grunden ett sjömanskap har framgångsrikt utvecklat företaget som etablerat en charterupplevelse i Höje Å i Lomma.

Planerna för en expansion har pågått under en tid och kommer se dagens ljus under 2024 och bygger på en vilja att investera, expandera och utveckla sitt företag. Förmågan att tänka utanför ramarna och att söka efter nya sätt att förbättra upplevelsen för sina kunder är en framgångsfaktor.

Priset utsågs av Företagarna Öresund och delades ut av kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén.

Årets hållbara företagare

Lisa Heiberg på DiaPure AB som håller till i Alnarp utsågs till Årets hållbara företagare. Företaget erbjuder ett filter som fångar upp fosfor i avloppsvatten. Fosforn tvättas ur filtret och kan sedan återanvändas som gödningsmedel.

Det här är en väldigt fin utmärkelse att få när man jobbar med hållbarhet. Man känner sig ofta anonym när man sitter och jobbar i sina lokaler och så får man en sådan här uppmärksamhet. Det är ju fantastiskt, säger Lisa Heiberg.

Delar av motiveringen till utmärkelsen: Genom att gå över från den linjära användningen av mineralt fosfor i jordbruket till att ta tillvara på fosfor som annars skulle läcka ut i vattendrag så skapar Diapure förutsättningar för vår livsmedelsförsörjning även i framtiden och bidrar samtidigt till en bättre hälsa av våra vattendrag genom minskad övergödning.

Priset delades ut av Företagarna Öresund i samarbete med Sparbanken Skåne och Swedbank.

Pristagarna från förra årets utdelning kan du läsa om i en tidigare kommunikation.

Sex personer uppradade på en scen. Fyra av dem har diplom och blommor i händerna.

Pristagarna Lisa Heiberg, Torben Roesgård Brink, Peter Grundström och Ruben Forsmark flankerade av Marie Nilsson, Företagarna Öresund och Robert Wénglen, Lomma kommun.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Präntare

Navigera vidare

Arkiv