Datum: | Nyheter: Övergripande

Stort grattis Årets företagare i Lomma kommun!

Tre människor.

Magnus Lindgren, Linda Sjöholm och Pontus Larsson.

Magnus Lindgren på New Seed It Solutions AB är Årets företagare i Lomma kommun. Det står klart sedan det lokala näringslivet hyllats på Flädie Mat & Vingård den 17 maj. Samtidigt utsågs Linda Sjöholm till Årets Nyföretagare och Pontus Larsson till Årets Unga Företagare.

Årets företagare utsågs under onsdagen på Flädie Mat & Vingård. Kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén och kommundirektör Magnus Ydmark fanns på plats och inledde utdelningen med att lyfta det lokala näringslivets betydelse för kommunen.

Magnus Lindgren

Årets företagare

Priset Årets Företagare gick till Magnus Lindgren på New Seed It Solutions AB. Företaget bygger digitala tjänster och jobbar med det senaste inom IT-utveckling. Magnus Lindgren om utmärkelsen:

Jag är överväldigad. Jag vet ju att det finns många duktiga entreprenörer i Lomma så jag känner mig väldigt hedrad och utvald. Det betyder mycket för mig personligen, säger han.

Motivering till priset:

Magnus Lindgren driver sedan 2009 New Seed IT Solutions AB i Lomma kommun. Att förverkliga idéer och enkla lösningar till avancerade problem är företagets affärsidé. Ett exempel på detta är Industri 4.0 som ibland kallas för ”den smarta fabriken” och enkelt uttryckt handlar det om att automatisera kommunikation mellan olika moment inom produktionen som i längden skapar mätbara effekter för hela processen i industrin.  

Spetskompetensen i företaget ligger inom utveckling av webtjänster för internet. Målet är att hjälpa morgondagens entreprenörer att utvecklas och växa på bästa sätt. Personalen är en viktig resurs och företagets anställda deltar ofta i olika hackathons och utvecklingskonferenser världen över. 

Året 2021 tog man hem vinsten i Hack för Sweden som sen resulterade i en app för Naturvårdsverket. Under hela resan har det funnits en god ekonomisk tillväxt med en ständigt ökande personalstyrka. Redan nu står det klart att omsättningen för 2023 pekar mot en kraftig tillväxt. 

En föredömligt informativ och intressant hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bidrar till kunskap om vad företaget kan erbjuda, det mesta i framkant.

Priset delades ut av Företagarna Öresund.

Linda Sjöholm

Årets Nyföretagare

Utmärkelsen gick till Linda Sjöholm på HigherSense Sweden AB. Linda driver verksamhet i Lomma med hot yoga och har även yoga i Bjärred. Verksamheten har fått 1100 medlemmar på ett år.

Vad betyder utmärkelsen för dig?

Det betyder jättemycket för mig, jag är så tacksam.

Motivering till priset:

HigherSense Sweden AB har på kort tid byggt upp en gedigen kundbas och har ett utbud som attraherar en bred målgrupp. Här finns yoga för alla;  barn, ungdomar, män, kvinnor, seniorer, högkänsliga,  gästklasser m.m. Här finns både lekfull och kraftfull yoga tillsammans med verktyg för återhämtning och djup vila.

Linda har en gedigen bakgrund som HR-chef och ledarskapskonsult och det är något hon tagit med sig in i verksamheten. Här trivs både kunder och samarbetspartners. Verksamheten har utvecklats väldigt positivt varför man nu tagit steget och öppnar ytterligare en verksamhet i Lund.

Årets Nyföretagare utsågs av NyföretagarCentrum Öresund.

Pontus Larsson

Årets Unga Företagare

Detta pris tilldelades Pontus Larsson på Larssons Trädgård & Odling som jobbar med trädgårdsskötsel för både privatpersoner ocvh företag, allt från skötsel till nyanläggningar.

Att få utmärkelsen är självklart en kvalitetsstämpel på det jag gör och en fantastisk överraskning framför allt. Det är jättekul att få utmärkelsen, säger Pontus Larsson.

Motivering till priset:

Pontus Larsson driver sedan 2020 Larssons Trädgård & Odling i Lomma kommun. Redan under studietiden på Hvilans Lantbruksgymnasium väcktes tanken om att starta eget företag. Det började i liten skala med trädgårdshjälp till privatpersoner i närområdet till att idag vara ett aktiebolag som hjälper andra företag och verksamheter med trädgård och anläggning.

Redan 2018 under utbildningen blev Pontus uttagen att tävla i Yrkes-SM i trädgårdsanläggning och sedan 2020 är han en del av det svenska yrkeslandslaget. Under 2022 deltog Pontus i två lag och vann både guld och silver och därmed kvalificerade han sig till VM. En resa mot ett världsmästerskap tog fart.

Vi konstaterar att tävlingen handlar om att komma så nära en ritning som möjligt med en felmarginal på högst 2 mm och det bedöms av domare som tittar på både säkerhet, samarbete och standards. Ett tävlingsmoment i hög takt och något Pontus har stor nytta av i sitt företag.

Sedan starten av 2022 är Pontus med och utvecklar skötsel av grönytor på solcellsanläggningar. Tillsammans med utvecklare och forskare arbetar man för att få fram en effektiv och bra lösning för att sköta och underhålla grönytor och samtidigt främja den biologiska mångfalden. En tävlingsinriktad och målmedveten ung företagare som är bäst när det gäller.

Priset delades ut av Företagarna Öresund.

Årets Unga Företagare och Årets Företagare har möjlighet att gå vidare till en regionfinal som avgörs den 2 juni. Den som vinner där går vidare till en riksfinal i Stockholm i oktober.

Pristagarna från förra årets utdelning kan du läsa om i en tidigare kommunikation.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Magnus Ydmark

Navigera vidare

Arkiv