Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö, Jobb och företagande, Kommun & politik

Årets företagare prisades

Årets pristagare och prisutdelare: Fr. v: Marie Nilsson, Kristoffer Lindstrand, Erik Hultgren, Alvaro Eusepi, Samuel Sköld, Måns Bynke Strandqvist, Tord Svensson, Thomas Karlsson och Anders Edenfjord.

Årets pristagare och prisutdelare: Fr. v: Marie Nilsson, Kristoffer Lindstrand, Erik Hultgren, Alvaro Eusepi, Samuel Sköld, Måns Bynke Strandqvist, Tord Svensson, Thomas Karlsson och Anders Edenfjord.

Måns Bynke Strandqvist, Langia IT Solutions AB, utnämndes måndagen den 30 maj till Årets Företagare i Lomma kommun. Även utmärkelserna Årets Servicepris och Årets Nyföretagare samt ett Mästarbrev delades ut till glada och stolta mottagare denna dag.

Måndagen den 30 juli anordnades en näringslivslunch på Flädie Mat och Vingård, för att hylla lokala företagare i kommunen. Efter inledningstal av kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén, började själva prisutdelningen.

Måns Bynke Strandqvist

Måns Bynke Strandqvist

Årets företagare

Till Årets företagare i Lomma kommun utsågs Måns Bynke Strandqvist, grundare och VD i företaget Langia IT Solutions AB.

Motvering: "Langia IT Solutions AB har valt att nischa sig inom implementation av e-handelsplattformen SAP Commerce och hjälper sina kunder att utveckla och optimera plattformen. Många av kunderna är stora företag med stora volymer många affärsprocesser och flöden som kräver anpassningar och här har företaget skaffat sig en stark position.

Företaget erbjuder också automatiserade testprocesser som innebär att deras kunder kan lansera ny funktionalitet snabbare. Langia IT Solutions har gjort en fantastisk tillväxtresa och har mellan 2019 och 2021 nästan tredubblat sin omsättning med goda vinstmarginaler. Langia IT Solutions AB grundades 2014 och har säte i Lomma och filial utanför Oslo i Norge. Företaget verkar internationellt med konsulter och kunder både i Europa och Sverige för att vara nära sina kunder."

Priset delades ut av Marie Nilsson, Företagarna Öresund och Erik Hultgren, Lomma Företagsgrupp.

Alvaro Eusepis

Alvaro Eusepis

Årets Servicepris

Alvaro Eusepis, Italianissimo, mottog Årets Servicepris.

Motivering: "Alvaro Eusepis och företaget Italianissimo som har bidragit till att sätta Lomma på mat- och servicekartan i vår region. Med kunder som vallfärdar från hela Skåne, har de blivit en destination för matälskare av italienska delikatesser.

Att de även har en utmärkt service vid leverans via deras webbhop gör att de når ut till hela Sverige. Alvaro och hans kollegor driver numera butik både i Lomma och Malmö där de möter kunderna med ett leende och ett stort engagemang för att dela med sig av sin erfarenhet och kunskap om italienska delikatesser.

Utmärkt service i kombination med kunskapen om den utsökta Italienska maten och drycken är det ett svårslaget koncept som vi i Lomma kommun är tacksamma att vi får ta del av genom Italianissimo."

Priset delades ut av Erik Hultgren och Anders Edenfjord från Lomma Företagsgrupp.

Kristoffer Lindstrand

Kristoffer Lindstrand

Årets Nyföretagare

Årets Nyföretagare är i år Kristoffer Lindstrand - Lomma Choklad.

Motivering: "Lomma Choklad är en liten pärla i Lomma där det bedrivs högkvalitativ lokal chokladtillverkning. Med små medel, mycket återbrukat material och hårt arbete har Kristoffer vunnit folkets hjärta. Sedan starten 2021 har sortimentet hela tiden utvecklats och nya smaker och produkter har sett dagens ljus.

Hållbar lokal tillverkning står i fokus och det ställs krav på ekologisk och socialt hållbar odling av all kakao som används vid tillverkningen."

Priset delas ut av Marie Nilsson från NyföretagarCentrum Öresund.

Thomas Karlsson

Thomas Karlsson

Mästarbrev

Under ceremonin delade Företagarna Öresunds representant Tord Svensson ut ett Mästarbrev från Sveriges Hantverksråd till Thomas Karlsson, Massage på Väg, som förra året mottog sitt gesällbrev.

Det utdelade Mästarbrevet för massöryrket är det första i Skåne och det tionde i Sverige.

Under lunchen deltog även tf kommundirektör Samuel Sköld som delade ut blommor till pristagarna, oppositionsråd Per Bengtsson, Charlotte Widing från Företagarna Öresund och förra årets vinnare Anders Tegenrot, Hälsomedicinskt Center.

Ett stort grattis till alla prismottagare!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Samuel Sköld

Navigera vidare

Arkiv