Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra

Premiär för KAN Filmfestival i Lomma

Illustration med orange bakgrund och en filmkamera som projiceras texten KAN Filmfestival på en filmduk.

Den 11 maj är det dags för första upplagan av KAN Filmfestival, i Kulturboxen i Lomma. Festivalen innehåller kortfilmer, långfilmer och dokumentärer skapade av personer inom daglig verksamhet och mötesplatser.

KAN Filmfestival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett samarbete mellan filmälskare, filmskapare och Studieförbundet Vuxenskolan. Festivalen ger personer inom mötesplatser och daglig verksamhet som arbetar med media en chans att dela sin kärlek för film och att visa sina verk.

Runt om i Skåne finns perspektiv som vi inte ofta ser i vårt samhälle. Ett sätt att dela ett personligt perspektiv är att använda film. Denna festival är till för att lyfta fler perspektiv som inte alltid kommer till tals i vårt samhälle, säger initiativtagaren Niels Looge-Magnusson, boendestödjare i Burlövs kommun.

Han fick idén till festivalen 2019, när han arbetade på en daglig verksamhet i Lund. 2021 började han jobba i Burlövs kommun och fick med sig flera olika verksamheter runt om i Skåne som ville vara med på festivalen. Sedan nappade även Studieförbundet Vuxenskolan. Under våren kom Lomma kommun med idén att ha festivalen i Kulturboxen på Pilängskolan.

Årlig festival

Målsättningen är att göra KAN Filmfestival till en årlig festival med ännu fler filmer under fler dagar med fler deltagare på en ny plats i Skåne varje år. Alla är välkomna att ta del av festivalen och biljetterna är gratis. Den som vill närvara måste anmäla sig i förväg till kanfilmfestival@gmail.com.

Filmerna är gjorda av Lomma kommun, Ork&Idé (Kristianstad), Mötesplats Vänkretsen (Malmö Stad), AntennenFilm (Malmö Stad), Handkraft (Malmö Stad), DV Media (Helsingborg) och DV Media (Höörs kommun).

Festivalen är torsdagen den 11 maj kl. 10.00-15.00 på Kulturboxen vid Pilängskolan i Lomma.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Martina Johansson

Navigera vidare

Arkiv