Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra, Kommun & politik

Nattvandra som förening!

Två personer på stranden med västar med texten Nattvandring

Föreningar i Lomma kommun kan nu hjälpa till att nattvandra i Lomma. Det är en möjlighet att få in extra pengar till föreningen och samtidigt bidra till ett tryggare samhälle.

I ett initiativ av Kultur och Fritid, bjuds alla föreningar i kommunen in att tillsammans med Nattvandrarna skapa en trygg vuxennärvaro kvällstid.

Genom att finnas där för ungdomarna på kvällarna förebyggs och minskar risken för våld, skadegörelse, alkohol- och narkotikaanvändning. Behovet av vuxna ute på olika tider är stort och förutom nattvandrare finns även kommunens ungdomscoacher, trygghetsvärdar och polis ute på kvällarna.

Extra inkomst till föreningen

Nu kan kommunens föreningar dessutom få ett extra bidrag till kassan genom att nattvandra. Genom att boka upp sig fredagar och lördagar, kl. 20.00 – 24.00, under perioden 30 april t.o.m. 4 november, kan föreningen få en ersättning på 1 200 kr per kväll.

Minst fem personer över 24 år behövs vid varje tillfälle. Både ledare eller anhöriga till barn och ungdomar i föreningen är välkomna att trygghetsvandra. Särskilda jackor/västar ska bäras och kommer att lånas ut av Nattvandrarna. En digital utbildning ska genomföras innan första tillfället. För att få ersättning krävs att ni gjort en rapport till Nattvandrarna direkt efter att ni nattvandrat.

Mer information om genomförandet och utbildning kommer att lämnas till de föreningar som får uppdraget att trygghetsvandra.

Anmälan

Anmälan görs via länken: https://eservice.lomma.se/nattvandring Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Endast en förening kan anmäla sig per tillfälle, först till kvarn gäller.

Första tillfället att nattvandra i Lomma är Valborg, den 30 april. Tiderna som gäller är fredagar och lördagar kl. 20.00 – 24.00 från den 30 april (just det här tillfället är Valborg och en söndag) till och med den 4 november.

Har ni frågor, kontakta oss via e-post: kulturochfritid@lomma.se

Vad är Nattvandrare?

Nattvandrare är frivilliga vuxna som arbetar för en ökad trygghet i samhället, både för ungdomar och vuxna. Nattvandrarna är helt ideella och fristående från myndigheter, men de som vandrar har en nära kontakt med både trygghetsvärdar, fältgrupp och polis.

Läs mer om nattvandring i nyheten: Börja nattvandra du med!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Moa Briem

Navigera vidare

Arkiv