Datum: | Nyheter: Övergripande

Förläng­ning av uppehållstillstånd för dig från Ukraina

Ukrainas flagga på en flaggstång

Nu kan du som har skydd enligt massflyktsdirektivet ansöka om förlängt uppehållstillstånd. Du ansöker via Migrationsverkets e-tjänst som är öppen fram till 4 mars 2023.

Du som har skydd enligt massflyktsdirektivet och vill stanna i Sverige ska ansöka om förlängt uppehållstillstånd hos Migrationsverket senast 4 mars 2023. Du som ansöker om förlängt skydd i tid behåller din rätt till boende och ekonomiskt stöd medan du väntar på ett nytt beslut.

Du kan ansöka om förlängt uppehållstillstånd med skydd enligt massflyktsdirektivet för dig och dina familjemedlemmar som är i Sverige. Ansökan görs i Migrationsverkets e‑tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som är öppen från 1 februari till 4 mars 2023. I e-tjänsten ska du också boka tid för att bli fotograferad och lämna fingeravtryck till ditt nya uppehållstillståndskort. Det tar bara några minuter att fylla i ansökan. Du behöver inte bifoga några dokument eller passkopior. Du behöver inte ha giltiga identitetshandlingar för att få förlängt uppehållstillstånd.

Om du inte ansöker om förlängt uppehållstillstånd i tid måste du ansöka om skydd, boende och ekonomiskt stöd på nytt. Om du ansöker för sent får du inte arbeta igen förrän du har fått ett nytt beslut.

Läs mer och ansök på Migrationsverkets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Hanin Adwan

Navigera vidare

Arkiv