Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Chans för föreningar att nattvandra

Två personer på stranden med västar med texten Nattvandring

Nu går det som förening att anmäla sig för att nattvandra. Det är en möjlighet att få in extra pengar till föreningen och samtidigt bidra till ett tryggare samhälle.

I ett initiativ av Kultur och Fritid, bjuds alla föreningar i kommunen in att tillsammans med Nattvandrarna skapa en trygg vuxennärvaro kvällstid.

Genom att finnas där för ungdomarna på kvällarna förebyggs och minskar risken för våld, skadegörelse, alkohol- och narkotikaanvändning. Behovet av vuxna ute på olika tider är stort och förutom nattvandrare finns även kommunens ungdomscoacher, trygghetsvärdar och polis ute på kvällarna.

Extra inkomst till föreningen

Nu kan kommunens föreningar dessutom få ett extra bidrag till kassan genom att nattvandra. Föreningen får en ersättning på 1 200 kr per kväll.

Minst fem personer över 24 år behövs vid varje tillfälle. Både ledare eller anhöriga till barn och ungdomar i föreningen är välkomna att trygghetsvandra. Särskilda jackor/västar ska bäras och kommer att lånas ut av Nattvandrarna. En digital utbildning ska genomföras innan första tillfället. För att få ersättning krävs att ni gjort en rapport till Nattvandrarna direkt efter att ni nattvandrat.

Mer information om genomförandet och utbildning kommer att lämnas till de föreningar som får uppdraget att trygghetsvandra.

Anmälan

Första tillfället är den 4 maj och sista 1 november. Tiderna som gäller är kl. 20.00-24.00 Endast en förening kan anmäla sig per tillfälle, först till kvarn gäller.

Anmäl er via e-tjänsten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Har ni frågor, kontakta oss via e-post: kulturochfritid@lomma.se

Vad är Nattvandrare?

Nattvandrare är frivilliga vuxna som arbetar för en ökad trygghet i samhället, både för ungdomar och vuxna. Nattvandrarna är helt ideella och fristående från myndigheter, men de som vandrar har en nära kontakt med både trygghetsvärdar, fältgrupp och polis.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Moa Briem

Navigera vidare

Arkiv