Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Äldreomsorg

Hemtjänstens dag

Bukett med lila och rosa tulpaner framför en lila vägg

Lördagen den 27 januari är det hemtjänstens dag. Då vill vi passa på att uppmärksamma våra vardagshjältar som gör skillnad i någons liv och vardag.

Vi ställde två frågor till Nellie, Irena och Yasmin som alla jobbar inom hemtjänsten i Lomma kommun:

  1. Vad är det bästa med ditt yrke?
  2. Vilka är utmaningarna?
Porträttbild av Nellie Ståhl, undersköterska

Nellie Ståhl, undersköterska

1. Det bästa med mitt jobb är att jag känner att jag gör skillnad för de äldre som behöver lite extra hjälp i vardagen med omsorg. Att de är nöjda med jobbet som jag utför, känner trygghet och kontinuitet. Jag strävar mycket efter att det ska finnas gott om tid för de äldre så att de känner att de får det där lilla extra i sin vardag. Att skapa goda vårdrelationer så alla kan känna att de har förtroende och blir bemötta med ömsesidig respekt.

2. Den största utmaningen är att man kan känna sig otillräcklig när man är ute och jobbar med ett tidspressat schema. Med tanke på hur livssituationerna ser ut hos vissa äldre kan det ibland vara så att en själv är den enda personen som personen i fråga har nära vilket kan vara utmanande. Givetvis vill man försöka att finnas där så mycket som möjligt men att då tiden inte alltid räcker till.

Porträttbild av Irena

 

Irena Petric, vårdbiträde

1. Det bästa med mitt yrke är att jag får träffa helt fantastiska brukare som uppskattar arbetet jag utför. Man får så mycket kärlek av brukarna och man ger minst lika mycket tillbaka. Jag älskar att ta hand om mina äldre och att se dem glada, det gör mig varm i kroppen. Det är brukarna som får mig att vilja gå till min arbetsplats varje dag.

2. Utmaningarna är att det ibland kan vara stressigt. Jag vill gärna utvecklas och lära mig mer om yrket, vilket jag gör nu då jag studerar till undersköterska.

Porträttbild av Yasmin, verksamhetsplanerare

 

Yasmin Munshid Yasin, verksamhetsplanerare

1. Det bästa med mitt yrke är att jag får vara spindeln i nätet genom att planera och samarbeta med teamet. Att kunna investera tid och energi i att forma ett starkt team värderas högt.

2. Jag har varje dag en utmaning genom att se till att det finns rätt person på rätt plats i vår verksamhet.

 

Bli en av oss!

Vill du också jobba med oss inom hemtjänsten? Vi välkomnar både fler kollegor och semestervikarier! Hos oss kan du göra skillnad varje dag!

Vi söker även vikarier till kommunens särskilda boenden, korttidsboende och LSS (funktionsstöd).

Här hittar du mer information och länk till ansökan: lomma.se/vikarie

Du kan även se lediga tjänster under lomma.se/ledigajobb

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Liselott Nilsson Klang

Navigera vidare

Arkiv