Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Ljungen daglig verksamhet firar 20 år!

Fyra personer står sida vid sida bakom ett bord med uppdukad buffé och an vas med en invirad blombukett.

Deltagarna Johan Rosenlund och Angela Bjurström i mitten har båda varit med sedan starten för 20 år sedan. Stödassistenterna Marie Andersson (till vänster) och Lotta Herre (till höger).

Fredagen den 22 september uppmärksammades att Ljungen daglig verksamhet i Bjärred funnits i 20 år. Kommunens alla deltagare inom målgruppen hade bjudits in till firandet i lokalerna på Bjärehovsområdet.

Under firandet ordnades en fyrkamp och musikunderhållning med en trubadur och det bjöds på mat och dryck.

– Vi vill fira att Ljungens dagliga verksamhet har varit öppen i 20 år. Vi vill också uppmärksamma allas möjlighet till en meningsfull sysselsättning, en möjlighet att få full delaktighet i samhället. En plats där man kan erbjudas stimulans och att få utvecklas, säger Martina Johansson, enhetschef.

En av deltagarna som varit med sedan starten i Bjärred är Johan Rosenlund från Lomma. Han tycker det bästa med den dagliga verksamheten är att få skoja med personalen, bland annat stödassistenten Lotta Herre som jobbat på Ljungen sedan starten för 20 år sedan. Johan brukar även göra digitala aktiviteter, skriva quiz, promenera och spela Yatzy på Ljungen. Dagen till ära hade han fått Maxi Yatzy på första kastet.

Renovering

Nästa vecka påbörjas en renovering av lokalerna i Bjärred för att kunna möta de behov som finns och för att kunna fortsätta driva en daglig verksamhet i befintliga lokaler flera år framåt. Utöver det så arbetar vi ständigt med att ge våra deltagare en meningsfull sysselsättning anpassat efter varje individs intresse, vilket gör att det ofta är mycket på gång.

Ljungen är en daglig verksamhet enligt LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Hit kommer personer för att få en meningsfull sysselsättning. För att vara berättigad en daglig verksamhet ska du stå utanför den reguljära arbetsmarknaden.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Martina Johansson

Navigera vidare

Arkiv