Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö, Övergripande

Avrådan från bad vid Hamnhusen, I-bryggan, Lomma beach och Habo Ljung på grund av bräddning

Illustration över badförbud

Under söndagen 3 september gick ett rör sönder i en pumpstation vilket lett till att orenat avloppsvatten gått ut i Höje å. Det bedöms därför finnas en risk för höga halter av bakterier i vattnet vid de badplatser som ligger i nära anslutning till Höje å. Vi avråder därmed från bad vid badplatserna Hamnhusen, I-bryggan, Lomma beach och Habo Ljung.

Provtagning av badvattnet görs enligt rutin idag (måndag 4 september 2023). Oavsett vad provresultaten visar kommer vi följa upp med en extra provtagning vid de badplatser som kan ha påverkats. Vi avråder från bad till och med onsdag 6 september med anledning av söndagens bräddning.

Vad kan hända om jag badar?

Vid höga bakteriehalter finns en risk för att det finns mikroorganismer i vattnet som du kan bli sjuk av om du sväljer det. Symptomen är oftast magont, diarré och/eller kräkningar. Symtomen beror på vilken mikroorganism (vilken typ av virus, bakterie eller parasit) som finns i vattnet.

Har du frågor?

Har du frågor om den aktuella bräddningen och hur VA Syd arbetar med dessa frågor, vänligen kontakta dem. Välkommen att kontakta VA SYD Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Badvattnets kvalitet - Lomma kommun Länk till annan webbplats.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Johan Persson

Navigera vidare

Arkiv