Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Övergripande

Klart med namn för Lommas gymnasieskola

Sanddyner med hav i bakgrunden.

Lomma Strands Gymnasium – det blir namnet på Lommas gymnasieskola som planeras starta höstterminen 2027. Skolan kommer att fokusera på elevernas lärande, personliga utveckling och välbefinnande.

Barn- och utbildningsnämnden fattade den 19 mars beslut om att den nya gymnasieskolan ska heta Lomma Strands Gymnasium. Namnet utstrålar plats, havsnära miljö och vad verksamheten avser.  

Vi är glada att vårt framtida gymnasium får namnet Lomma Strands Gymnasium. Beslutet är en spännande milstolpe i etableringen och förvaltningen får nu i uppdrag att gå vidare i processen, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Fredrik Karström.

Skola med undervisning i fokus  

Vår ambition är att erbjuda hög kvalitet där undervisningen är anpassad för att möta varje elevs unika behov. Lomma Strands Gymnasium kommer att lägga stor vikt vid skapandet av en trygg och inkluderande miljö där alla ges möjlighet att utvecklas. Fokus på samarbeten, innovativ pedagogik, stödstrukturer och sociala events kommer att bidra till detta.

Vi ser nu fram emot att gå vidare i processen. Nu satsar vi på att utforma en gymnasieskola där lärarna har möjlighet att utveckla skolan från grunden och som förbereder eleverna inför framtiden, säger Fredrik Karström.

Läs gärna mer på sidan Lomma Strands Gymnasium.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Roberto Citterio

Navigera vidare

Arkiv