Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Uppleva & göra, Kommun & politik

Utbyte med ESC-volontärer utökas

David Pervizi och Maria Nortes på Långa bryggan i Bjärred

David Pervizi och Maria Nortes på Långa bryggan i Bjärred

Maria Nortes från Spanien har fått sällskap av volontären David Pervizi i arbetet med att uppmuntra unga att resa ut i Europa.

På Centralen i Lomma pågår sedan många år ett samarbete med Europeiska Solidaritetskåren. Under ett års tid får en ungdom från Europa delta i fritidsgårdens verksamhet för att lära sig mer och motivera och engagera ungdomars deltagande i internationella projekt såsom Erasmus+ och Europeiska Solidaritetskåren.

I september förra året kom Maria Nortes från Spanien till Lomma och nu har hon fått sällskap av volontären David Pervizi från Italien. Tillsammans ska de fånga Lommaungdomars intresse för Europa.

I uppdraget ingår att coacha och lära känna barnen och ungdomarna i fritidsgårdarnas verksamhet. Maria och David kommer att leda gruppaktiviteter och anordna interkulturella temakvällar på fritidsgårdarna med och för ungdomarna.

Det här är en chans inte bara för ungdomar att resa ut och få erfarenhet, utan även för oss att lära oss mer, berättar Pia Alexius, områdeschef Centralen och projektansvarig.

David kommer från staden Pulsano i södra Italien där han arbetar med ungdomar. David har deltagit även i andra ungdomsutbyten i Europa genom Erasmus:

Dessa utbyten är en fantastisk möjlighet för unga människor att lära sig, växa och få kontakt med andra från olika kulturer!

Då David även har arbetat inom restaurangbranschen och har en stor passion för matlagning finns det stora möjligheter att ungdomarna erbjuds aktiviteter med internationellt mat-tema.

ESC-volontärerna har främst aktiviteter på Centralen och på Karstorpskolan, men tanken är att även Stationen och fler skolor i kommunen ska kunna ingå i samarbetet.

Följ gärna våra volontärer under Blogg ESC Volontär - Lomma kommun Länk till annan webbplats.

Vad är Europeiska Solidaritetskåren (ESC)?

Europeiska Solidaritetskåren (European Solidarity Corps) är ett initiativ från Europeiska unionen som skapar möjligheter för ungdomar att volontärarbeta eller arbeta i projekt i sitt eget land eller utomlands. Unga personer mellan 18 och 30 år ges möjlighet att vara volontärer mellan två och tolv månader i projekt som ska gynna samhällen och människor runt om i Europa.

Europeiska Solidaritetskåren syfte är att främja solidaritet i det europeiska samhället och engagera ungdomar och organisationer i olika aktiviteter.

För ytterligare information besök: mucf.se/europeiskasolidaritetskaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Pia Alexius

Navigera vidare

Arkiv