Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Uppleva & göra

Nationell filmvecka i Lomma kommun

Några barn sitter samladerunt ett middagsbord utomhus på sommaren. Ett av barnen sitter med en laptop och några av de andra barnen tittar på vad som visas på skärmen.

Filmen Coco Farm visas den 23 mars i Bjärred för allmänheten. Foto: BUFF

Under vecka 12 går Nationell Filmvecka av stapeln runt om i Sverige. I Lomma kommun uppmärksammas detta med filmvisningar för skolungdomar varje dag den 18-22 mars i både Lomma och Bjärred. Det ordnas även två filmvisningar som är öppna för allmänheten lördagen den 23 mars.

Nationell Filmvecka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den 18-24 mars är ett initiativ av BUFF, som även ligger bakom BUFF Filmfestival. Genom veckan vill BUFF belysa filmkonsten och den rörliga bildens unika förmåga att engagera, underhålla och framkalla känslor. Filmveckan lyfter fram film för en ung publik.

I Lomma kommun satsar vi lite extra det här året.

Offentliga filmvisningar öppna för alla

Klassresan

Filmen handlar om åttondeklassaren Iman som inte kan låta bli att ljuga och säger till allas förvånan att hon har haft sex. Klasskamraterna tittar storögt på henne. Instängd i sin egen lögn går Iman allt längre och blir mittpunkten av en kontrovers som växer utom kontroll.

Lomma bibliotek lördagen den 23 mars, kl. 13.00. Från 15 år.

Anmälan görs via bibliotekets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Coco Farm

Filmen handlar om Max, en driven 11-årig entreprenör, som flyttar ut på landet med sin pappa. Cykelverkstaden han drivit i stan får stänga ner. När Max upptäcker alla frigående hönor hos sin kusin Charles föds en ny affärsidé, en idé som kan bli början på något stort.

Bjärreds bibliotek lördagen den 23 mars, kl. 13.00. Från 9 år.

Anmälan görs via bibliotekets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skolvisningar i Kulturboxen och Hörsalen

Den 18-22 mars arrangeras även filmvisningar för skolungdomar varje dag kl.09.00 i både Lomma och Bjärred. Detta i samarbete med skolbibliotekarierna. Inför varje filmvisning visas kulturskolans elevers kortfilmer.

Filmerna som kommer visas är:

  • Kortfilmspaket (F-klass–åk 2)
  • Coco Farm (åk 3–5)
  • Juniors (åk 5–8)
  • Klassresan (åk 8–9)

Filmvisningar för förskoleklasser

Det ordnas även filmvisningar för förskoleklasserna i kommunen, 18-22 mars. Dessa görs på våra bibliotek.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Pontus Örnstrand

Navigera vidare

Arkiv