Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Uppleva & göra

Aktiviteter för sportlovslediga barn och ungdomar

Badmintonfjäder ligger med fjädrarna ned på träffytan av ett badmintonracket.

Badminton är en aktivitet som det finns chans att prova på under sportlovet. Foto: Unsplash

Vecka 8 är det sportlov för alla elever i våra skolor. För er som är hemma under lovet finns många aktiviteter att välja bland i sportlovsprogrammet.

Årets program för sportlovet innehåller evenemang som ordnas av Lomma kommuns bibliotek och fritidsgårdar. Här finns också aktiviteter som arrangeras av det lokala föreningslivet. De flesta aktiviteterna är gratis och det går bra att vara med utan att anmäla sig. Några av aktiviteterna kräver dock anmälan.

Läs gärna mer i programmet för att se vilka aktiviteter ditt barn eller din ungdom kan vara intresserat av under veckan. Programmet börjar redan lördag 17 februari kl. 16.00-20.00 med "Game Night med Lomma Folketshusförening". Här är rekommenderad ålder årskurs 4-6. Det lokala föreningslivet bjuder även in nyfikna barn och ungdomar att testa aktiviteter som badminton, taekwondo, stallmys, prova på-ridning och släktforskning.

På biblioteket i Bjärred är det bland annat "Minibio" från 4 år på måndag 19 februari kl. 14.30. Vi bjuder på popcorn och det är begränsat antal platser, anmälan till biblioteket.

Biblioteket i Lomma bjuder bland annat in till "Poesi-pyssel" på tisdag 20 februari kl. 13.00-14.30. Detta riktar sig till barn 6-13 år som gillar att skapa med ord. Det är drop-in som gäller.

Fritidsgården i Bjärred ordnar bland annat "Aktiviteter i Bjärehovhallen" för mellanstadiet på onsdag 21 februari kl. 12.00. Dagen efter är det 3-kamp både för mellanstadiet (kl.12.00) och åk 7-17 år (kl. 18.00).

Fritidsgården i Lomma bjuder bland annat in till Mariokart-turnering på fredag 23 februari kl. 12.00. För denna aktivitet är det årskurs 4-6 som gäller. Fredag den 23 februari kl. 20.00-21.30. ordnas det kampsportskväll för åk 7-17 år.

Programmet avslutas lördag 24 februari med "Skate och turkisk afton" på Centralens fritidsgård i Lomma kl. 20.00-21.30. Kvällstid är det årskurs 7 till 17 år som gäller.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Moa Briem

Navigera vidare

Arkiv