Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra, Övergripande

App ska inspirera till träning

Skärmklipp av appen Exorlive Go

Med appen Exorlive Go kan alla kommuninvånare nu träna på hemmaplan.

Välkommen att röra på dig med vår nya träningsapp! Som en del av en satsning inom nära vård och omsorg, finns det nu en app där alla kan hitta en träningsform som passar.

Det är inte alla som kan komma iväg för att röra på sig, men nu kan alla ta del av hälsofrämjande och förebyggande träning via den digitala appen Exorlive Go, berättar Erik Christensson, arbetsterapeut och medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR).

I appen finns det träningsprogram med olika svårighetsgrader. Du kan välja att träna hemma, utomhus, styrketräning, konditionsträning eller balansträning. Det finns något för alla, oavsett om du är yngre, äldre, har en funktionsnedsättning eller lider av smärta.

Vårt mål är att erbjuda ett alternativ för att göra det enklare att komma igång med träningen och vara aktiv, säger Åsa Selberg, fysioterapeut

App och träningsfilmer

Genom att ladda ner appen får du tillgång till flera olika träningsprogram med olika svårighetsgrad, som du kan anpassa utifrån din nuvarande situation. Du kan också ta del av olika träningsfilmer här på lomma.se. Du behöver ha tillgång till en smarttelefon, dator eller surfplatta.

Läs mer och kom igång med träningen via: lomma.se/träna

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Erik Christensson

Navigera vidare

Arkiv