Datum: | Nyheter: Trafik & resor, Övergripande

Kraftringen lägger ny ringledning i Lomma – framkomligheten i trafiken påverkas

Värmeverk Lomma

Den nya ringledningen kommer utgå från Kraftringens kraftvärmeverk Återbruket i nordöstra Lomma. Foto: Kraftringen

I slutet av januari påbörjar Kraftringen ett omfattande projekt på fjärrvärmenätet i Lomma. För att både öka leveranssäkerheten och möjliggöra för ytterligare expansion i framtiden bygger Kraftringen en ny ringledning från deras kraftvärmeverk Återbruket. Arbetet medför att framkomligheten i trafiken påverkas.

Arbetet är en del av ett stort projekt att förstärka Kraftringens fjärrvärmenät. Ringledningen kommer att både möjliggöra för Lommas fortsatta expansion i framtiden och medföra en ökad leveranssäkerhet av en redan trygg uppvärmningsform.

Det är ett omfattande arbete och det finns många faktorer att ta hänsyn till. För att hinna ha allt på plats innan hösten 2024 kommer Kraftringen att gräva på flera platser samtidigt.

Kraftringen har i dialog med miljö- och byggavdelningen och driftenheten i Lomma kommun tagit fram en plan kring utformningen av arbetet för att få till en så bra helhetslösning som möjligt sett till framkomligheten i trafiken. Kraftringens entreprenör för detta arbete är NCC. Läs mer om projektet på Kraftringens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Framkomlighet i trafiken i samband med arbetet:

  • Sjögatan stängs av den 31 januari – 2 februari. Trafiken leds om via Strandpromenaden, Kajgatan och Hamnallén. Se kartan nedan. Även gång- och cykelbanan leds om. Vänligen följ anvisning på plats.
Omledning av trafiken

Sjögatans utfart mot Hamnallén stängs av den 31 januari – 2 februari.

  • Hamnallén mellan Sjögatan och Södra västkustvägen stängs av den 5 februari – 12 april. Detta arbete görs tidigt på året för att inte störa bad- och båtsäsongen. Trafiken leds om via Ovalen, Strandvägen och Södra västkustvägen. Även gång- och cykelbanan leds om. Vänligen följ anvisning på plats.
Omledning av trafik

Framkomlighet i kollektivtrafiken i samband med Kraftringens arbete och Ovalen:

Busslinje 132 och 139 får tillfällig körväg och tillfälliga hållplatser enligt kartorna nedan. Du hittar alltid aktuell trafikinformation i Skånetrafikens app eller på skånetrafiken.se Länk till annan webbplats.

Omledning av busslinje

Buss 132 från tillfällig körväg 5/2-31/5

Karta över omledning av busstrafik

Busslinje 139 får tillfällig körväg 5/2-19/4

Fortsättning på arbetet

Efter att Kraftringen är klara längs Sjögatan och Hamnallén kommer arbetena att flyttas vidare till Södra västkustvägen, Habovägen, förbi Lomma ridklubb och vidare ut över åkermarken mot kraftvärmeverket Återbruket.

Mer information om kommande etapper och framkomlighet i trafiken publiceras efter hand.

Karta över kraftringens arbete
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Karolina Jensen

Navigera vidare

Arkiv