Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Mottagare av Kulturplaketten utsedda

Kulturplaketten delas varje år ut till en person eller organisation som gjort särskilda insatser för kulturlivet i kommunen. Årets plakett går till två pristagare, Birgitta Nilsson och Lomma museiförening.  

Kultur- och fritidsnämnden utser årligen en mottagare av Kulturplaketten. Det är en hedersutmärkelse som kan utdelas till person eller organisation som har gjort särskilda insatser för det kulturella livet i Lomma kommun.

Birgitta Nilsson är en av vår kommuns mest kunniga personer vad gäller bygdens historia. Hon är engagerad sedan ca 20 år i Lomma kommuns hembygdsförening. Hon har varit guide på historiska promenader som utgått från Bjärreds station. Hon har skrivit intressanta berättelser kring byarnas historia och Bjärreds historia i medlemstidningen - intressanta berättelser. Birgitta har hållit föredrag och skrivit om Kvinnorna på Borgeby slott.

Lomma museiförening tar hand om Kraftstationen. De har haft flertalet välbesökta utställningar. Bland annat konstutställning, mopedutställning och utställningen ”Inte bara en gatuadress” som besöktes av 450 personer.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Navigera vidare

Arkiv