Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

De får årets kulturstipendium

Kollage med två foton. Det ena visar Fanny Bauer, en ung kvinna med grön stickad tröja och grön mössa som tittar in i kameran. Det andra visar Sofia Ahnfelt, en ung kvinna i en ljus t-tröja som spelar ett blåsinstrument.

Fanny Bauer och Sofia Ahnfelt. Foto: Fanny Bauer (privat), Sofia Ahnfelt (Anna Rylander)

Årets kulturstipendium tilldelas musikerna Fanny Bauer och Sofia Ahnfelt. De får 15 000 kronor var.

Lomma kommuns kulturstipendium delas ut årligen av kultur- och fritidsnämnden. Stipendiet ska utgöra ett särskilt stöd för fortsatt kulturellt skapande och för att möjliggöra utbildning och fortbildning inom det kulturella området.

Den 11 december beslutade kultur- och fritidsnämnden att 2023 års utmärkelse går till Fanny Bauer och Sofia Ahnfelt. Båda kandidaterna håller väldigt hög musikalisk nivå. Fanny Bauer har spelat in "Have you seen the moon?" under artistnamnet "Lily Bauer". En ep som blev uppmärksammad både i Sverige och internationellt. Fanny är uppvuxen i Lomma, har spelat både flöjt och piano på kulturskolan och har varit verksam inom Lobas Basket både som spelare och tränare.

Sofia Ahnfelt är saxofonist och låtskrivare. I januari 2022 spelade hon in en ep med sex låtar tillsammans med Malik, som släpptes i juli 2023. Sofia är uppvuxen i Bjärred och gick i den kommunala kulturskolan där hon lärde sig att spela saxofon. Hon har även sommarjobbat för kommunen som ledare för sommarorkestern och deltagit i otaliga spelningar med kulturskolans Blåschock.

Båda kandidaterna motiveras med:

Fanny och Sofia har båda släppt skivor med hög kvalitet och ett bra mottagande. Gemensamt är också att de skriver och framför sin egen musik. Båda två är framstående inom deras respektive genre. Fanny och Sofia har sökt stipendiet för att möjliggöra ytterligare var sitt skivsläpp.

Stipendiaterna kommer att uppmärksammas under Kulturfesten 2024.

Läs gärna mer om tidigare stipendiater.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Navigera vidare

Arkiv