Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Ny e-tjänst för val av skola

Flicka gungar på gunga.

Nu införs en ny e-tjänst för skolvalet som heter ”Mitt skolval”. Skolvalet genomförs under perioden 11-31 januari 2024. Då kommer vårdnadshavare kunna logga in i e-tjänsten Mitt skolval med sitt bank-ID och välja önskad skola för sitt barn.

Skolvalet gäller alla vårdnadshavare med barn födda 2018 som ska börja i förskoleklass till höstterminen 2024. Det gäller även vårdnadshavare till elever i årskurs 3 på Strandskolan som ska välja skola till årskurs 4.

Mitt Skolval är en e-tjänst som används av många kommuner i Sverige. Med Mitt skolval Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. får vi en e-tjänst som underlättar och effektiviserar skolvalsprocessen både för vårdnadshavare och personal.

Beslut den 12 december

Eftersom processen automatiseras kommer barn- och utbildningsnämnden att behöva fatta beslut om dessa riktlinjer för skolval den 12 december 2023. Förslaget innebär att syskonförtur fortsatt kommer att prioriteras och därefter relativa närhet om det finns fler sökande än antalet platser till en skola.

Införandet av Mitt Skolval innebär att rektorerna inte längre behöver besluta om var gränserna mellan skolornas närområde ska gå. Hänsyn till avstånd till skolorna beräknas i stället automatiskt i e-tjänsten.

Inbjudan till skolvalet kommer att skickas ut till berörda vårdnadshavare i samband med att skolvalet öppnar i januari.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Susanne Haglind

Navigera vidare

Arkiv