Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra

Anhörigstödet utökas till LSS

Glada människor i solljus

Nu utökas stödet för dig som är anhörig till någon som har en funktionsvariation (LSS).

Anhörigstödet i Lomma kommun har fram till nu vänt sig till personer som vårdar någon i sin närhet som är äldre eller långvarigt sjuk fysiskt eller psykiskt. Från och med den 14 november är anhörigstödet utökat till att även involvera anhöriga inom LSS.

Detta är mycket glädjande då vi nu kan organisera anhörigstöd utifrån alla perspektiv inom det befintliga anhörigstödet på Havsblick, säger Ulrika Hjelm Clausen, enhetschef inom förebyggande hälsofrämjande verksamheten.

Anhörigstödet har fokus på den anhörige och dess situation och har som mål att erbjuda stöd och aktiviteter för att må bra, få ny kraft och inspiration. Anhörigstödet erbjuder stödsamtal både enskilt och i grupp, informationsmöten, anhörigcafé och deltagande i olika anhöriggrupper. I grupperna kan deltagarna träffa andra som är i samma situation, utbyta erfarenheter och skaffa sig nya kontakter.

Vi är glada för det utökade samarbetet både utifrån anhörigperspektiv och utifrån samarbetet mellan våra olika verksamhetsdelar, säger Emelie Tu, enhetschef för avdelningen för funktionsstöd, och fortsätter;

Vi ser ett ökat behov av anhörigstöd och därför känns det extra bra att nu kunna erbjuda ett utökat stöd.

Det behövs inget biståndsbeslut för att söka sig till Anhörigstödet utan alla är välkomna att ta kontakt för information eller stöd. Du som anhörig kan vara make eller maka, son, dotter, granne eller god vän. Personen som du stödjer ska bo i Lomma kommun. Anhörigstödet vänder sig också till anhöriga som har sin närstående på särskilt boende eller på gruppbostad/serviceboende.

Kontakt

För att underlätta kontakten för anhöriga är det samma telefonnummer och mailadress som tidigare, oavsett målgrupp.

Telefon: 040-641 16 50
E-post: anhorigstodet@lomma.se

Anhörigstödet finns på Havsblick, Centrumgatan 4 i Lomma.

Läs mer om Anhörigstödet

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Hjelm Clausen

Navigera vidare

Arkiv