Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

En vecka fri från våld / Orange Day

Text med orange bakgrund: Alla kan göra skillnad - våga fråga!

Vare sig du är utsatt för, bevittnar eller utövar våld finns det hjälp att få.

En vecka fri från våld är en återkommande nationell kampanj- och aktivitetsvecka för att uppmärksamma våld mot kvinnor och tjejer, våld i nära relationer och vikten av våldsförebyggande arbete. Initiativet är skapat av Unizon och MÄN och stöds av Länsstyrelserna, Sveriges kommuner och regioner och Jämställdhetsmyndigheten.

Vecka 47, den 20-26 november 2023 uppmärksammar Lomma kommun det nationella initiativet En vecka fri från våld, genom inlägg på temat i sociala medier, information på kommunens hemsida och genom informationsaffischer på biblioteket i Lomma och Bjärred. Tisdag eftermiddag den 21 november kommer medarbetare från socialtjänsten att dela ut orangea rosor med informationskort i Lomma och Bjärred för att uppmärksamma ämnet.

Flagghissning 25 nov

Den 25 november är den internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor och flickor, även kallad Orange Day, som FN instiftat. Kommunen uppmärksammar denna dag genom att hissa en orange flagga utanför kommunhuset i Lomma och Medborgarhuset i Bjärred. Färgen orange ska representera en ljus och optimistisk värld fri från våld.

Våld är inte bara slag

  • Känner du någon som far illa hemma? Du kan göra skillnad genom att våga fråga och bryta tystnaden!
  • Blir du utsatt för våld i din relation? Blir du slagen, kontrollerad och kränkt?
  • Går din ilska ut över din familj? Är du orolig över att skada dina närstående?

Vare sig du är utsatt för, bevittnar eller utövar våld finns det hjälp att få. Kontakta socialtjänsten på 040-641 10 00 eller gör en digital ansökan eller orosanmälan.

Läs mer under Våld i nära relationer (lomma.se/vinr)

Se den korta filmen: Våld är inte bara slag

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Nasrin Shahmohammadi

Navigera vidare

Arkiv