Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Fortsatt väldigt bra skolresultat

Två tjejer sitter utomhus på en basketplan och den ena snurrar en basketboll på fingrarna.

Lomma kommuns elever fortsätter att ha bland landets bästa skolresultat. Enligt nya siffror för åk 9:s betyg i våras ligger Lomma kommun på andra plats i hela Sverige, endast överträffad av Nykvarns kommun.

I Lomma kommun har 92 % av eleverna i åk 9 vid kommunala skolor uppnått betygskriterierna i alla ämnen. Denna siffra är betydligt högre än rikssnittet på 71 %. Den enda kommunen som hamnade framför Lomma i rankningen var Nykvarn i Stockholms län, där 93 % av eleverna nådde upp till betygskriterierna i samtliga ämnen.

Utfallet kan ses som en bekräftelse på den kvalitet och dedikation som Lomma kommuns lärare, skolledare och elever visat under det gångna läsåret. Trots de utmaningar som skolåret inneburit har vi lyckats uppnå framstående resultat. Detta är ett tydligt tecken på att vårt hårda arbete och fokus på kvalitativ undervisning ger resultat. Jag är oerhört stolt över våra lärare, elever och all personal inom skolans värld, säger Fredrik Karström, barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Vi kommer nu att analysera resultaten närmare. Detta för att förstå vilka faktorer som bidragit mest till framgången och hur vi kan fortsätta att bygga på dessa i framtiden.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Roberto Citterio

Navigera vidare

Arkiv