Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö, Övergripande

Ny avrådan från bad vid Hamnhusen (T-bryggan) och I-bryggan

Illustration över badförbud

Vid provtagningen den 28 augusti har det uppmätts värden för otjänligt badvatten vid Hamnhusen (T-bryggan) och I-bryggan i Lomma. Vi avråder därför från bad vid badplatserna i väntan på nya provresultat.

Otjänligt badvatten betyder att det finns höga halter av bakterier i vattnet, vilket är ett tecken på att det skett en förorening av något slag. Vi avråder därför från bad vid badplatserna Hamnhusen och I-bryggan då bakteriehalterna var över gränsen för vad som klassas som otjänligt badvatten. Det råder dock inte badförbud vilket innebär att det är upp till var och en att avgöra om de vill bada. Enligt rutin kommer nya prover tas under kommande vecka.

Provtagning 28 augusti

Provtagningen som gjordes den 28 augusti visar på följande resultat:

  • Hamnhusen (T-bryggan) – Otjänligt
  • I-bryggan – Otjänligt

Vad kan hända om jag badar?

Vid höga bakteriehalter finns en risk för mikroorganismer i vattnet som du kan bli sjuk av om du sväljer det. Symptomen är oftast magont, diarré och/eller kräkningar. Symtomen beror på vilken mikroorganism (vilken typ av virus, bakterie eller parasit) som finns i vattnet.

Avrådan för hel säsong vid Hamnhusen

Med anledning av resultaten från måndagens provtagning är det en tillfällig avrådan från bad som tillkommit för badplatsen. Dock har Hamnhusen fortfarande kvar sin avrådan för hel säsong på grund av att vattnet har fått klassificeringen ”dålig kvalitet”.

Läs mer om Hamnhusens badvattnetkvalitet - Lomma kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Johan Persson

Navigera vidare

Arkiv