Datum: | Nyheter: Kommun & politik, Övergripande

Tyck till om din kommun i SCB:s medborgarundersökning!

Är du utvald? Medborgarundersökningen 2023

1200 invånare har nu möjlighet att tycka till om Lomma kommun när Statistiska Central Byråns (SCB) årliga medborgarundersökning drar igång. I år finns det extra frågor om hur du upplever kommunens kommunikation och information om byggprojekt.

I år deltar 162 av landets 290 kommuner i medborgarundersökningen. Totalt är det 211 977 personer som får chansen att tycka till, varav 1 200 bor i Lomma kommun.

Frågorna handlar bland annat om kommunen som en plats att leva på och om kommunens service. Det är din uppfattning som kommunen är intresserad av, du behöver inte ha egna erfarenheter av kommunens verksamheter för att kunna svara. Självklart är det frivilligt att svara på enkäten, men genom att delta har du möjlighet att påverka utvecklingen i din kommun.

Exempel på frågor kan vara:

  • Vad tycker du om skolan, äldreomsorgen och kommunens arbete för att minska diskriminering i samhället?
  • Hur stort förtroende har du för kommunens politiker?
  • Hur trygg känner du dig utomhus i området där du bor?

I år finns det extra frågor om hur du upplever kommunens kommunikation och information om byggprojekt.

Vi är tacksamma för att du tar dig tid att svara, det är tillsammans som vi kan utveckla vår verksamhet!

Görs på uppdrag av kommunerna

SCB:s medborgarundersökning är en enkätundersökning som görs på uppdrag av kommunerna. De personer som tillfrågas är ett slumpmässigt urval som dras från befolkningsregistret. Urvalsstorleken är olika beroende på hur stor kommunen är.

Du som är med i undersökningen kan svara antingen via webben eller via en pappersenkät. På webben går det även att svara på engelska. Det går även att få pappersenkäten på arabiska.

Utskicken görs under perioden 24 augusti-1 september. Svaren måste vara SCB tillhanda senast den 7 november. Detta innebär att postenkäter måste postas senast den 3 november. Sista dag att besvara enkäten på webben är 7 november, kl. 13.00.

Resultaten presenteras av SCB i december.

Läs mer på scb.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Annica Walker

Navigera vidare

Arkiv