Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Ny avrådan från bad vid Hamnhusen

Brygga i trä sträcker sig ut i grunt vatten.

Vid provtagningen den 21 augusti har det uppmätts värden för otjänligt badvatten vid Hamnhusen i Lomma (T-bryggan). Vi avråder därför från bad vid badplatsen i väntan på nya provresultat.

Otjänligt badvatten betyder att det finns höga halter av bakterier i vattnet, vilket är ett tecken på att det skett en förorening av något slag. Vi avråder därför från bad vid badplatsen Hamnhusen då bakteriehalterna var över gränsen för vad som klassas som otjänligt badvatten. Det råder dock inte badförbud vilket innebär att det är upp till var och en att avgöra om de vill bada.

Vad kan hända om jag badar?

Vid höga bakteriehalter finns en risk för att det finns mikroorganismer i vattnet som du kan bli sjuk av om du sväljer det. Symptomen är oftast magont, diarré och/eller kräkningar. Symtomen beror på vilken mikroorganism (vilken typ av virus, bakterie eller parasit) som finns i vattnet.

Fortsatt utredning

På grund av de otjänliga proven kommer kommunen att ta omprov inom de närmsta dagarna. Så fort vi har nya provsvar kommer detta att publiceras.

Avrådan för hel säsong vid Hamnhusen

Med anledning av resultaten från måndagens provtagning är det en tillfällig avrådan från bad som tillkommit för badplatsen. Dock har Hamnhusen fortfarande kvar sin avrådan för hel säsong på grund av att vattnet har fått klassificeringen ”dålig kvalitet”.

Läs mer om Badvattnets kvalitet - Lomma kommun Länk till annan webbplats.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Johan Persson

Navigera vidare

Arkiv