Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Övergripande

Ungdomar väljer feriearbete inom äldreomsorgen

Feriearbetare tillsammans med en brukare

Feriearbetaren Arvid tillsammans med en brukare.

Varje år erbjuder Lomma kommun feriearbete för ungdomar under sommaren. I år har cirka 100 ungdomar fått ett feriearbete. Vi har pratat med två ungdomar som arbetat inom äldreomsorgen.

I år sökte 379 ungdomar feriejobb inom kommun och 105 av dem fick ferieplats inom någon av våra verksamheter. Vi har pratat med Valter och Arvid som båda, under tre veckor, arbetat inom äldreomsorgen.

Varför valde ni att arbeta inom äldreomsorgen?

När jag valde äldreomsorgen så tänkte jag mycket på vad jag kunde lära mig om mig själv och andra, jag tror att det var den största anledningen, säger Arvid som arbetar på Strandängsgatans särskilda boende.

Valter som arbetar på korttiden i Bjärred, berättar att han valde äldreomsorgen då hans syskon arbetat på samma ställe tidigare och att de tyckte det var roligt och lärorikt.

Hur är det att arbeta inom äldreomsorgen?

Tycker det är roligt för att man får är ett “riktigt jobb” där man tar hand om och pratar med äldre personer för att ett samhälle ska fungera. Jag har fått göra grejer som jag har nytta av i framtiden, beskriver Valter.

Arbetsuppgifter som de får göra är bland annat att bädda sängarna, mata och prata med de äldre, fixa i köket genom att ta fram frukost och mellanmål. Främst att underlätta för den ordinarie personalen när de inte hinner med.

Nu har ni varit på arbetsplatsen i tre veckor, hur tycker ni det har varit?

De har varit tuffa, morgonen är speciellt jobbig då det är en del och göra och man är trött, beskriver Arvid.

Det har gått snabbt och jag har lärt känna många, alla är trevliga och det är god avstämning arbetsplatsen, säger Valter.

 

Vad gäller för feriearbete i Lomma kommun?

För att kunna söka feriearbete ska du vara folkbokförd i Lomma kommun. Du kan söka från och med det år du fyller 16 år, till och med det år du fyller 18 år.

Feriearbete innebära att man under tre veckor, sex timmar per dag, arbetar inom någon av Lomma kommuns verksamheter.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ajsela Music

Navigera vidare

Arkiv