Datum: | Nyheter: Jobb och företagande

Det går framåt för våra unga sommarentreprenörer

Workshop i Lomma för Sommarentreprenörer

Fotograf: Roland Gudinge @moodframes

I Lomma kommun och Kävlinge kommun frodas ungt företagande via entreprenörsprogrammet Sommarliv. Passa på att anlita ungdomarna som driver och utvecklar sin affärsidé under sommaren.

De erbjuder varierande och spännande varor och tjänster inom allt ifrån konst, barnböcker och härproducerad lemonad till eventhjälp och armband till förmån för välgörenhet.

Efter några kick-off-veckor är våra unga entreprenörer i Lomma och Kävlinge nu igång med sina företag och söker kunder. Varje år erbjuds gymnasieungdomar mellan 16 och 19 år möjligheten att få driva sin företagsidé under sommaren. I år är det 25 ungdomar som sedan ett par veckor tillbaka arbetar med sina affärsidéer.

Det är väldigt inspirerande och häftigt att se hur mycket ungdomarna har utvecklats bara under den här första tiden, både som personer och som entreprenörer. En del har kommit till programmet med en tydlig idé från start och för andra har det vuxit fram under workshops, studiebesök och samarbeten sinsemellan, berättar Ebba Hammer, administratör för Sommarliv.

Mässa på Center Syd 11 juli

Den 11 juli anordnas en mässa på Center Syd mellan klockan 14-18 då ungdomarna finns på plats och kommer att visa upp och sälja sina produkter eller tjänster. Passa på att träffa våra engagerade unga entreprenörer där!

Arrangörer är Kävlinge kommun i samarbete med Lomma kommun, Nyföretagarcenter Syd, Sparbanken Skåne, Swedbank och Region Skåne.

Vill du anlita våra unga entreprenörer? Besök sidan Sommarentreprenörerna på Kävlinge.se Länk till annan webbplats., där hittar du en presentation av årets företagare.

Läs mer om Sommarliv Länk till annan webbplats.:

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Präntare

Navigera vidare

Arkiv