Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Kommun & politik, Övergripande

Trygghetsskapade aktiviteter

Kranbil som lyfter container

I sommar kommer Centralens fritidsgård att flytta in i en sommarcontainer i parken vid Amfiteatern i Lomma. Syftet är att skapa en trygg mötesplats för barn, ungdomar och vuxna. Även beachhandboll och andra aktiviteter planeras under sommaren.

Aktiviteterna är ett led i kommunens brottsförebyggande arbete. Statistiken visar att Lomma kommun upplevs som en trygg kommun, men att vissa platser ändå upplevs som otrygga. Området runt Amfiteatern är en sådan plats.

Vårt mål är att få liv och rörelse på platser där det vanligtvis vistas få människor, berättar Moa Briem, td kultur- och fritidschef tillsammans med Anders Åkesson, säkerhetschef.

Containern kommer att möbleras och vara fylld med roligt fritidsmaterial som passar för sommaren. Ungdomscoacherna kommer att ordna aktiviteter nästan varje dag. Många aktiviteter kommer genomföras utifrån besökarnas önskemål; vissa dagar tar besökarna det lugnt och lyssnar på musik, andra dagar planeras det fysiska aktiviteter eller spel och pyssel.

Beachhandboll, bordtennis och käpphästar

Förutom närvaron av ungdomscoacher i sommarcontainern, kommer det även att placeras ut en beachhandbollsplan strax nedanför Amfiteatern. Här kommer unga ledare från handbollsklubben Ankaret arrangera miniturneringar i beachhandboll, låna ut kubb, boccia och anordna olika sommarlekar, på vardagar kl. 12.00-18.00 vecka 25-31.

Vi vill tillsammans med lokala föreningar locka både barn, ungdomar och föräldrar att aktivera sig, säger Moa Briem.

Det kommer även att anordnas aktiviteter på andra platser. På Sommargågatan planeras en bordtennisvecka vecka 28 och dessförinnan kan man tävla med käpphästar på samma gata (5 juli).

Läs mer om sommaraktiviteter 2023

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anders Åkesson

Navigera vidare

Arkiv