Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra, Övergripande

Bad- och strandrullstol – var finns det och hur går det till?

Badrullstol vid Långa bryggan i Bjärred

Kommunens bad- och strandrullstolar är på plats inför stundande badsäsong. Badrullstol finns att använda tillsammans med badhissen vid I-bryggan i Lomma. Vid Långa bryggan i Bjärred och Lomma beach finns strandrullstolar anpassade för att rulla på sand.

Badhiss och badrullstol vid I-bryggan i Lomma

Den handikappanpassade badhissen samt badrullstolen finns intill I-bryggan i Lomma, vid stenpiren söder om Höje ås mynning. För att använda hissen och rullstolen krävs nycklar som finns att låna i kommunhusets Kontaktcenter på Hamngatan 3 i Lomma. Nycklarna lånas säsongsvis vid uppvisande av läkarintyg eller parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Nycklarna ska alltid återlämnas vid säsongens slut.

Vid bad behövs en hissförare som står uppe på platån och kör hissen upp och ner. Vidare instruktioner för hur badhissen fungerar finns i anslutning till hissen.

Badhissen kommer ej vara i bruk vid för stark vind – nordväst-, västliga samt sydvästliga vindar > 5 m/s, övriga riktlinjer bedöms för dagen.

Strandrullstolar vid Långa Bryggan och Stiltjeplatsen vid Lomma Beach

Under badsäsongen finns även strandrullstolar vid parkeringsplatserna för rörelsehindrade vid Stiltjeplatsen och Långa bryggan. Dessa rullstolar är anpassade för underlag som sand och går även bra att köra ut i vattnet med.

Nyckel till rullstolarna finns att låna i Kontaktcenter i kommunhuset under öppettiderna. Nycklarna lånas säsongsvis vid uppvisande av läkarintyg eller parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Tänk på att låsa fast rullstolen vid parkeringsplatsen när du är klar.

Läs mer på sidan Stränder och badplatser. Länk till annan webbplats.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Katarina Löveborn

Navigera vidare

Arkiv