Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ersätt denna text med det lättlästa innehållet. Om ingen lättläst text ska finnas på sidan så ta bort det innehåll som finns under innehållsytan "Lättläst"!

Trafikantveckan

Trafikantveckan

Europeiska Trafikantveckan pågår mellan den 16-22 september och årets tema är "säker trafik till fots och på cykel". Under veckan kommer även satsningen "Min smarta väg till skolan" att uppmärksammas.

Redan på lördagen den 14 september mellan kl. 11:00-14:00 ordnas en cykeldag på Centrumtorget i Lomma. Det blir startskottet här lokalt för den Europeiska Trafikantveckan 2019.

Under dagen kan barn prova på en klurig cykelbana, gå tipspromenad med tema trafiksäkerhet, träffa Lotta Giraff och mycket mer. För de lite äldre finns möjlighet att testa kommunens el- och lådcyklar. Blåsorkestern från kulturskolan uppträder kl. 11:30, följt av invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén (M) kl. 12:00.

Vi tackar dig som reser hållbart
Den 20 september mellan kl. 07:00-08:30 kommer Lomma kommun stå med el- och lådcyklar på Bjärred Centrum för att tacka dig som cyklar, går och åker buss till jobb och skola genom att bjuda på fika. Stanna gärna till, ta en fika och dela med dig av dina tankar om trafik och hållbara resor.

Konstutställning
Under veckan ställer elever från Strandskolan ut med temat "Min smarta väg till skolan" på Lomma bibliotek. Utställningen består av teckningar som eleverna gjort och som tolkar just deras smarta väg till skolan. Kom dit och låt dig inspireras!

Restävling för skolklasser
Barn som går och cyklar till skolan blir piggare, friskare och koncentrerar sig bättre! För att på ett enkelt och roligt sätt uppmärksamma dessa fördelar har klasser i årskurs F-6 möjlighet att tävla i vilken klass som kan gå och cykla mest till skolan under Europeiska Trafikantveckan.


Fler aktiviteter i höst

Under hösten kommer eleverna på Strandskolan att få ta del av satsningen Min smarta väg till skolan bland annat genom skapande, teater, workshops och temadagar kring trafik, miljö och hälsa.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Åsa Cornander
Senast uppdaterad: 2019-09-06