Lerviks förskola

Små lejon på glasrutan med skolgården utanför

Välkommen! Lerviks förskola i Lomma invigdes i augusti 2018. Den rymmer åtta avdelningar och är en toppmodern förskola vad gäller inne - såväl som utemiljöer.

Verksamhetsidé

Vi arbetar utifrån Lerviks profil som illustreras med ett hjärta och ett barn som nyfiket tittar genom en kikare. Hjärtat står för att alla barn ska bli sedda och omtyckta utifrån den person de är. Kikaren symboliserar nyfikenhet, och lust till att både få utvecklas i lek och i sitt lärande. Barnen står i centrum för vår pedagogiska verksamhet och det är deras intressen som verksamheten bygger sin grund på.

Förskolan och vår omgivning

Förskolan är toppmodern med inspirerande lärmiljöer, inomhus som utomhus. Lokalerna är ändamålsenliga för både barn och personal. Vi tänker på våra lärmiljöer och vad de betyder för barnens utveckling och lärande. Vikt har lagts på öppna ytor, ljusinsläpp och lekfulla utemiljöer. Arkitekturen är även utformad så att samarbete och variation är möjligt för barn och pedagoger.

Förskolan innehåller åtta avdelningar och ett stort kök, där det också kommer att tillagas mat till alla äldreboenden i Lomma kommun.

Adress

Bronsgatan 2, Lomma

Sidansvarig: Cecilia Holst

Senast uppdaterad: