Brohus förskola

Barn som leker med Lego

Välkommen! Brohus förskola ligger i Lomma tätort. Förskolan består av fyra avdelningar: Ananasen, Kiwin, Melonen och Papayan.

Vår verksamhetsidé

Vi arbetar medvetet med hälsofrämjande verksamheter där rörelse och kost är viktiga delar, allt för att alla barn och pedagoger ska må bra. Vi har arbetat medvetet med det entreprenöriella förhållningssättet, vilket präglar verksamheten. För oss är likabehandlingsarbetet ett viktigt inslag i vår verksamhet.

Förskolan och vår omgivning

Vi vill ge barnen stimulans i utomhusmiljö. Skogen, havet och biblioteket ligger bara en liten promenad ifrån oss. Här finns även en härlig skogshörna där barnen kan utforska naturen och så finns det en mindre hinderbana där barnen kan träna sin grovmotorik. Förskolans utemiljö medför att barnen möjlighet att både leka tillsammans eller dra sig undan för avskild lek. Förskolan innehar grön flagg, vilket innebär att vi ingår i det internationella nätverket Eco-Schools, som förenar miljontals barn och unga runt om i världen. Vi har vår egen kock i köket som lagar all mat.

Adress

Brohusvägen 3, 234 40 Lomma

Kontaktuppgifter

Sidansvarig: Marie Mårtensson

Senast uppdaterad: