Så tar du dig hit

Oavsett hur du väljer att resa, är det lätt att ta sig till Lomma kommun.

Med bil

Kommer man körande längs Europaväg 6 (E6) finns det avfarter i Lomma, Bjärred och Borgeby. Parkeringsmöjligheter finns dels på avsedda badparkeringsplatser och i orterna. I de mest centrala delarna är parkeringen begränsad till 2 timmar. Gratis p-skiva finns att hämta i kommunhusets reception, Lomma bibliotek samt i flera affärer i centrum. Parkering i Lomma kommun

Cykel

Att cykla är ett roligt och miljövänligt sätt att ta sig fram på! Det är många som cyklar till Lomma på de cykelvägar som finns i kommunen. Gång- och cykelvägar i kommunen

Bussförbindelser

Till och från Lomma kommun går fem olika busslinjer:

• 132 Landskrona - Löddeköpinge - Bjärred - Lomma - Malmö, och omvänt
  • 133 Malmö - Alnarp - Lomma, och omvänt
  • 134 Hänkelstorp - Löddeköpinge - Bjärred - Malmö, och omvänt
  • 137 Bjärred - Lund, och omvänt
  • 139 Lund - Lomma, och omvänt

Inom Lomma finns också linje 135 från Lomma busstation till Lomma kyrka. Turerna körs med taxi som måste förbeställas på tel: 0771-77 44 99 minst en timme i förväg.

Vissa av turerna för linje 139 från Lund respektive alla turer på linje 133 från Malmö skyltar om på Lomma busstation. Bussarna från Malmö fortsätter som linje 139 mot Lund och bussarna från Lund fortsätter som linje 133 till Malmö. På så sätt är det möjligt att åka från Lund till Alnarp utan att behöva byta buss.

Långväga gäst

Kommer du med tåg till Skåne, ligger stationerna i Lund och Malmö närmast. Dessutom finns det en pågatågsstation (lokaltåg) i Hjärup (tio minuters bilresa härifrån).

De närmaste flygplatserna är Sturup och Kastrup i Köpenhamn, båda inom ca 35 minuters bilresa från kommunen. Kastrup når du dessutom via direkttåg från Lund eller Malmö. Det går flygbussar till Sturup från Lund och Malmö.

Bara 10 minuters bilresa från kommunen ligger Öresundsterminalen i Toftanäs. Härifrån går bussar till hela Sverige och Europa.

Sidansvarig: Kristina Johansson
Senast uppdaterad: 2017-07-21