I sommar blir Kajatan i Lomma en gågata.
Det betyder att du inte få köra bil där.
Du får cykla och gå.
Kajgatan är gågata från onsdagen den 1 juli
till och med onsdagen den 19 augusti 2020.

Sommargata i Lomma hamn

Kajgatan blir sommargata mellan den 1 juli - 19 augusti.

I sommar blir Kajgatan i Lomma hamn en gågata. Mellan den 1 juli och 19 augusti byts biltrafiken ut mot strosande Lommabor och semesterfirare, uteserveringar, planteringar och allmänna sittmöbler. Detta gör vi för att skapa en levande och inbjudande miljö, till fots eller cykel, längs kajen i Lomma hamn.

Kajgatan stängs av i höjd med Varvstorget fram till Tullhustorget och blir en sommargågata. Förutom att gå är det tillåtet att cykla på gatan, förutsatt att cyklister håller gångfart och lämnar företräde åt gående. Det innebär att den biltrafik som kör längs Kajgatan, och som sommartid har upplevts som störande, inte längre får köra på Kajgatan under sommaren. Varuleveranser, räddningstjänst eller parkering för rörelsehindrade personer är dock tillåtna på gågatan.

Kajgatan blir sommargata under tiden 1 juli - 19 augutsi.

Alla parkeringsplatser längs Kajgatan kommer att tas bort under perioden 1 juli–19 augusti, då Sommargatan är igång. Här skapas istället utrymme för uteserveringar och andra verksamheter att flytta ut mot gatan så att vi alla kan hjälpas åt att hålla ett önskvärt avstånd i sommar. Samtidigt kommer vi på Lomma kommun att smycka ut gatan med allmänna sittmöbler, solfåtöljer, cykelparkeringar och blommor.

Med alla dessa komponenter tror vi att Kajgatan kommer vara en inbjudande, trevlig och levande mötesplats att vistas på i sommar, för såväl boende i Lomma hamn som besökare.

Parkering

För kunder till verksamheter längs Kajgatan kommer extra 15-minutersparkeringar att finnas vid Esplanaden och Varvstorget. Badgäster hänvisar vi till badplatsparkeringarna längs Södra västkustvägen i höjd med Kustdammarna.

Läs mer om badplatsparkeringar.

Vad tycker du om sommargatan?

Vi på Lomma kommun är nyfikna på vad du tycker om sommargatan. Besvara gärna vår enkät och var med och påverka. Alla svar är anonyma.

Klicka här för att komma till enkäten.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sommargatan i Lomma hamn.
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Persson
Senast uppdaterad: 2020-07-07