Många fina naturområden att besöka

I sommar förväntas det komma fler besökare än vanligt till Lomma kommun. Därför är det extra viktigt att vi sprider ut oss i hela kommunen för att ingen trängsel ska uppstå. Här finns många fina platser och naturområden att besöka! I kartan nedan får du tips och inspiration. Kanske hittar du ditt nya favoritställe?

Respektera varandra och naturen

Naturen är till för alla och för att alla ska trivas måste vi respektera varandra. I vissa naturområden råder exempelvis koppeltvång på hundar, eldningsförbud och förbud mot att kitesurfa. För att göra det tydligt vilka regler som gäller finns i varje naturreservat informationsskyltar med vilka regler som gäller just där.

Lomma kommun har även skyltar på flera andra platser utöver naturreservaten för att det ska vara enkelt att se vad du behöver tänka på när du besöker naturen.

Hunden ska vara kopplad

Generellt ska hundar alltid vara kopplade i våra naturreservat för att inte störa det djurliv som finns där. Hundar får inte vistas på Lomma Beach och på våra stränder med tillhörande bryggor mellan 1 maj - 31 augusti. Istället har vi särskilt utpekade områden längs med kusten där hundar är välkomna att visatas och bada.

Här kan du se var hundbadplatserna finns.

Eldningsförbud

I alla naturreservat råder eldningsförbud utom på utpekade platser. Om du är osäker på vilka regler som gäller där du befinner dig kan du alltid läsa mer på vår hemsida, i listan till vänster eller använda kartan nedan för att navigera dig till rätt sida med information.

Nedskräpning

Tänk på att alltid lämna naturen i samma skick som du själv vill finna den i när du kommer. Var därför noga med att alltid slänga skräpet i sopkärlen som finns utplacerade i naturen och på allmänna platser.

Är sopkärlet fullt? Vi är tacksamma om du, om du har möjlighet, tar med skräpet och slänger det hemma eller i nästa sopkärl där det finns plats.

Klicka här för att öppna Naturguiden. Pdf, 6.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Adam Bahr

Miljöstrateg