Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datorer och databaser

På biblioteket har du tillgång till våra publika datorer och skrivare. Det är fritt att använda dessa och det finns möjlighet att skanna, kopiera och skriva ut. Trådlöst nätverk finns också på båda biblioteken men då behöver du lösenord som du får i informationen.

Databaser

Biblioteken abonnerar på flera användbara och kvalitetsgranskade databaser. Samtliga databaser nås via datorerna som finns på biblioteken. Till Mediearkivet behövs lösenord, be personalen om hjälp.
GlobalGrant och Alex når du dessutom hemifrån genom att använda ditt lånekortsnummer.

  • Alexlänk till annan webbplats - ett svenskt författarlexikon med tusentals författare från hela världen. Åtkomst via Internet. Logga in med ditt lånekortsnummer, 11 tecken.
  • Arkiv Digitallänk till annan webbplats - släktforskningsdatabas. Sveriges kyrkoböcker fotograferade i färg.
  • Artikelsöklänk till annan webbplats - ger referenser till 15 svenska dagstidningar och ca 550 löpande tidskrifter. Länkar till artiklar i fulltext i Mediearkivet och Presstext.
  • GlobalGrantlänk till annan webbplats - en databas med bidrag och stipendier. Sök direkt passande bidrag för dig själv, din familj, skola, förening eller organisation. Det finns också hjälp för att göra ansökningar och presentera dig själv och ditt projekt för fonderna. Åtkomst via Internet. Logga in med ditt lånekortsnummer.
  • Landguidenlänk till annan webbplats - fakta om världens länder, från Utrikespolitiska Institutet.
  • Mediearkivetlänk till annan webbplats (lösenord krävs) - svenska tidningsartiklar i fulltext.
  • Nationalencyclopedin (NE)länk till annan webbplats - ett stort svenskt uppslagsverk.

Bibliotekskataloger

Sidansvarig: Göran Schmitz
Senast uppdaterad: 2018-04-13